TEST

TEST Hyundai IONIQ 5 Premium: Ohrozuje spaľováky? Rodinný elektromobil vás dostane…

Pred týmto autom by sa mali mať na pozore aj spaľováky. V čom je Hyundai IONIQ 5 Premium výnimočný?

Vydané Text: 

Hyundai IONIQ 5. Elektrické auto, ktoré, dá sa povedať, začalo novú kapitolu histórie kórejského výrobcu. Vstup do triedy veľkých hatchbackov sa kedysi už viacerým hráčom nepodaril, no Hyundai sa rozhodol zariskovať. Vyplatilo sa mu to? S odstupom času možno povedať, že áno. Môj druhý test tohto modelu bol teda akoby stretnutím so starým známym. Nevidel som sa s ním niekoľko mesiacov, no jeho prítomnosť ma bavila. Navyše, azda jediným zásadnejším rozdielom medzi dvoma testovanými autami bolo ich lakovanie.

Starý známy

TEST Hyundai IONIQ 5: Dizajnový návrat do minulosti priniesol techniku budúcnosti. Kde má zrkadlá?

Nabije vás

 

TEST Hyundai IONIQ 6: S dôrazom na aerodynamiku a efektivitu dokáže tento elektromobil zázraky. Spotrebou sa mu nik nevyrovná!

Prvotriedny komfort

Test Hyundai Ioniq 5 Premium.

Opäť musím Hyundai IONIQ 5 udeliť obrovskú pochvalu za komfort. Interiér je skutočne vytrhnutý z prémiovej triedy a implementovaný do bežného elektromobilu. Jeho biely odtieň navyše dodáva autu akýsi punc luxusu. Jednu vec by som však predsa zmenil. Ňou je orientácia centrálneho displeja na vodiča. Stalo sa mi totiž počas testu viackrát, že som sa musel zbytočne naťahovať cez pol interiéru len preto, aby som odklikol niečo v pravom hornom rohu.

Silná stránka

Hyundai IONIQ 5 ako rodinné auto

Potvrdil to, čo som od neho čakal

Hyundai IONIQ 5 mám skutočne rád. Má síce nejaké tie muchy, no v konečnom zúčtovaní je to skvelé auto. Nepíšem to preto, že by si to Hyundai objednal, píšem to preto, lebo to tak cítim. Ak by éra elektromobilov mala vyzerať tak, ako to robí Hyundai so svojím IONIQ 5, tak by som sa jej vôbec nebál. Výnimočnosť auta tkvie v jeho podstate. Výrobca sa pri ňom na nič nehral a s ničím vážnejším neexperimentoval.

Test Hyundai Ioniq 5 Premium.

Jednoducho zobral futuristický dizajn a doň vložil najsilnejšie prvky rodinných modelov. Výsledkom je síce masívny hatchback, no v zahraničí sa ho kolegovia neboja označiť za crossover. Tak či onak, ide o podarené auto, ktoré v ľuďoch búra predsudky o elektromobiloch.







Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie