Výber z aktuálneho čísla: Citroën C3 1.2 PureTech je rodený zabávač!

Citroën C3 sme vyskúšali s 1,2-litrovým trojvalcom PureTech s automatickou prevodovkou vo výbave S&S SHINE. Táto kombinácia vie byť vskutku výborným základom na zábavu za volantom.
Vydané  Text: 
C3 má v hľadáčiku najmä mladšie ročníky, ale napriek odvážnemu dizajnu si ju vieme celkom dobre predstaviť v rukách otca rodiny a majiteľa niekoľkých firiem. Airbumps na dverách síce môžu pôsobiť otázne, avšak v čiernom laku karosérie zanikajú a nerušia celkový dojem. Do kariet „Cé trojky“ hrá niekoľko es: kvalitne vyhotovený interiér, výborné reakcie motora, 36 farebných kombinácií karosérie a vskutku dobrá cena. Predáva sa za menej ako magických 9-tisíc eur, v nami testovanej výbave hodnota dosahovala 16 990 eur. Stále dobre. Dizajn Citroënu C3 je trúfalý a dokonale nápadný. Vyzerá ako koncept, nie ako produkčná verzia auta. Púta pohľady okoloidúcich napriek tomu, že spolu s C4 sú už nejaký čas súčasťou našich ciest. Hodnotiť pozitíva a negatíva dizajnu ponecháme na každom jednotlivcovi, my oceňujeme kompaktné vyhotovenie karosérie, dobré nájazdové uhly vpredu aj vzadu a očividne dobrú aerodynamiku: veď ani pri 130 km/h do interiéru nevniká toľko hluku, ako sme pred testom očakávali. Našu skúsenosť s Citroënom C3 sme sprostredkovali v aktuálnom vydaní magazínu auto motor a šport 11/2017, ktorý je práve v predaji za nezmenenú cenu!
auto motor a šport 11/2017




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.