Veľké spájanie koncernov! Toyota posilní spoluprácu s PSA:

Spoločnosti Toyota Motor Corporation (TMC) a Groupe PSA (PSA) dnes oznámili začiatok novej kapitoly úspešného a vzájomne výhodného dlhodobého partnerstva na európskom trhu.
Vydané  Text: 
**Od konca roku 2019 rozšíri PSA rad úžitkových vozidiel dodávaných spoločnosti Toyota Motor Europe NV/SA (TME) na predaj v Európe pod značkou Toyota.** PSA bude spoločnosti TME dodávať kompaktné dodávky (C-Van) zo svojho španielskeho závodu Vigo. PSA a TME spustili spoluprácu v oblasti stredne veľkých ľahkých úžitkových vozidiel v roku 2012, keď sa vo francúzskom závode Hordain skupiny Groupe PSA začala vyrábať Toyota PROACE.
**Cieľom hlbšej spolupráce oboch firiem je využívať silné stránky jednotlivých subjektov pri predaji kompaktných a stredne veľkých ľahkých úžitkových vozidiel v Európe,** a tak ťažiť z výhod optimalizácie nákladov na vývoj a výrobu. Toyota pokryje časť investičných nákladov spojených s vývojom budúcich ľahkých úžitkových vozidiel a príslušnými priemyselnými investíciami.**Od januára 2021 prevezme Toyota majetkovú kontrolu nad závodom Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o. (TPCA) v Kolíne (ČR),** výrobným podnikom so spoločnou majetkovou účasťou, vyrábajúcim minivozidlá segmentu A.
Podnik TPCA so spoločnou majetkovou účasťou vznikol na podnet spoločností PSA a TMC v roku 2002 a súčasťou dohody bola aj doložka o preskúmaní, ktorá obidvom partnerom umožňuje znovu posúdiť výšku svojho akcionárskeho podielu. **Závod sa stane dcérskou spoločnosťou TME, a pripojí sa tak k siedmim ďalším závodom, ktoré Toyota aktuálne v Európe už prevádzkuje.** Závod v Kolíne bude aj naďalej pre obidve spoločnosti vyrábať minivozidlá segmentu A súčasnej generácie. Toyota do budúcnosti plánuje, že vo svojom kolínskom závode zachová výrobu i zamestnanosť.
Uzavretie dohody komentoval výkonný viceprezident TMC Didier Leroy: „Dnešné oznámenie odráža dopĺňajúci sa charakter a vynikajúce vzťahy panujúce medzi Groupe PSA a Toyotou. **Táto dohoda umožňuje každej z firiem využívať navzájom svoje silné stránky a zároveň sa podeliť o náklady na technológie a vývoj.** Náš záväzok voči kolínskemu závodu je dôkazom filozofie Toyoty vyrábať vozidlá v mieste ich predaja, ako aj našich dlhodobých výrobných aktivít v Európe.“ Carlos Tavares, predseda správnej rady Groupe PSA doplnil: „Otvárame novú kapitolu našej úspešnej a vzájomne výhodnej partnerskej spolupráce, postavenej na našom vzťahu dôvery v záujme čo najväčšieho prospechu pre našich zákazníkov i naše firmy.“








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.