10 trikov, ako zabiť čas v dopravnej zápche (alebo seba)

Odpovede vodičov na to, čo robia počas dopravnej zápchy, sú síce vtipné, ale častokrát sú ich triky na nudu nebezpečné.
Vydané  Text: 
Či už dochádzate do práce každý deň alebo musíte ísť na stretnutie v dopravnej špičke, každý z nás sa už niekedy ocitol v zápche. Niektorí tento čas využívajú produktívne a venujú sa práci, iní chcú vypnúť, ďalší uprednostňujú skôr zábavu. Tu je TOP 10 činností, ktorým sa počas zápchy venujeme. Nie všetky sú rozumné… ### 1. Telefonovanie Čas strávený za volantom v zápche mnohí využívajú na pracovné, ale aj súkromné telefonáty. Nezabúdajte však na pravidlá cestnej premávky, pretože obzvlášť v zápche je potrebné sústrediť svoju pozornosť na brzdenie a zrýchľovanie. ### 2. Spievanie Počas dlhej jazdy je veľmi pravdepodobné, že budú v rádiu hrať jednu z vašich obľúbených piesní a vy sa neovládnete a strihnete si malé karaoke vystúpenie. Ak ste však hanblivejší typ, myslite na to, že pôjdete v zápche obklopený rovnakými šoférmi ešte nejaký čas, čo zvyšuje trápnosť situácie.
### 3. Fotenie selfie Aj keď sa to zdá ako nepravdepodobná činnosť, mnoho žien, najmä počas rannej zápchy, keď sú pekne upravené do práce a kontrolujú sa v spätnom zrkadle, si vyhotoví aj novú selfie a rovno ju zavesí na sociálnu sieť spolu s pozitívnym odkazom do nového dňa. #trafficsucks!
### 4. Sledovanie Facebooku a Instagramu Aj vás svrbia prsty, keď vidíte v priehradke položený váš smartfón? Zápchy sú ideálny čas na skontrolovanie nových príspevkov a získanie aktuálneho prehľadu. Nenechajte sa však pohltiť natoľko, že celkom zabudnete na šoférovanie. ### 5. Nanášanie make-upu Aj keď sa to zdá ako dobrý nápad na vyplnenie času, ide o príliš veľké rozptýlenie, ktoré si vyžaduje všetku pozornosť vodičky a je preto hazardným spôsobom ako si spríjemniť čakanie v zápche. ### 6. Čítanie Každý sa sťažuje, že nemá čas na čítanie. Zápchy sú zdá sa vhodným časom na to, aby ste si prelistovali noviny alebo prečítali zopár strán z prachom zapadnutej knihy na vašom nočnom stolíku, ktorú ste medzičasom odložili do odkladacieho boxu pred spolujazdcom. Ak uvažujeme o nebezpečnosti tej či inej činnosti za volantom, toto je kandidát na víťaza. ### 7. Jedenie Niektoré výskumy ukazujú, že jedenie za volantom je dokonca viac nebezpečné ako písanie správ. Avšak mnohí vodiči využívajú tento čas práve na raňajky alebo aspoň na drobné maškrtenie. A keď uviaznete v zápche po práci na viac ako hodinu, niet sa čo čudovať, že vás pochytí hlad.
### 8. Pozorovanie iných vodičov Keď sledujete iných, čo robia počas čakania v zápche, môže to byť celkom zábavné. Až do momentu, keď sa vaše pohľady stretnú a vy sa cítite zahanbene. ### 9. Pozeranie videí Či už sledujete nejaký seriál alebo virálne videá, zdá sa, že by to mohol byť skvelý spôsob ako si zábavne vyplniť čas. Opäť pozor na bezpečnosť. ### 10. Riešenie hlavolamov Hlavolamy si vyžadujú rozmýšľanie, takže sú vhodné skôr pre ľudí, ktorý radi trávia čas aktívne. Či už lúštite sudoku, krížovky alebo osemsmerovku, nezabúdajte, že zároveň aj stále šoférujete.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!