Mercedes-Benz Tour zavítala na východné Slovensko! Pozrite si fotografie z podujatia:

Majitelia a priaznivci automobilov s trojcípou hviezdou na kapote tentokrát zavítali na východné Slovensko, kde zorganizovali už jedenásty ročník podujatia Mercedes-Benz Tour. **Na veľkom hotelovom parkovisku v Krompachoch sa 14. septembra stretli skvostné historické vozidlá s tými najmodernejšími kusmi automobilky Mercedes-Benz.** Osobné, spoločenské či politické problémy majitelia po vystúpení zo svojho tátoša okamžite hodili za hlavu. Hlavnou témou boli… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Majitelia a priaznivci automobilov s trojcípou hviezdou na kapote tentokrát zavítali na východné Slovensko, kde zorganizovali už jedenásty ročník podujatia Mercedes-Benz Tour. **Na veľkom hotelovom parkovisku v Krompachoch sa 14. septembra stretli skvostné historické vozidlá s tými najmodernejšími kusmi automobilky Mercedes-Benz.** Osobné, spoločenské či politické problémy majitelia po vystúpení zo svojho tátoša okamžite hodili za hlavu. Hlavnou témou boli autá a príhody majiteľov, ktorí sa o svoje vtipné skúsenosti neváhali podeliť s ostatnými. Prvý večer sa niesol v znamení zábavy a príprav na hlavnú časť podujatia, ktorá sa konala v sobotu. Po vzore zahraničných pretekov, zameraných na časovú presnosť, bol usporiadaný **formálny závod, ktorého trasa viedla cez tie najkrajšie kúty východného Slovenska.**
V sobotu ráno sa 75 účastníckych vozidiel s trojcípou hviezdou v znaku presunulo do centra Krompách, kde mesto pred štartom zorganizovalo krátky program, v rámci ktorého spríjemnili chvíle pred súťažou účastníkom aj miestnym zvedavcom. **Nechýbala dychová kapela či mladé usmievavé mažoretky, ale aj spevácky a hudobný výkon členov folklórneho súboru.** Tesne potom účastníci naskočili do svojich vozidiel a v minútových intervaloch prechádzali cez štartovaciu bránu. Mnohé posádky pritom ešte ani netušili, aký zážitok ich cestou čaká.
**Z Krompách viedla trasa popri okraji Národného parku Slovenský raj cez Dobšinskú a Palcmanskú Mašu, Stratenú, Vernár, Habušice až do Levoče.** V historickom centre mesta, ktoré sa do histórie zapísalo osobnosťami, akými boli rezbár Majster Pavol či šľachtičná Júlia Korponayová, nasledovala vyše dvojhodinová prestávka, počas ktorej mnohí odpovedali na zaujímavé vedomostné otázky, za ktoré mohli dostať cenné body. **Iní sa nechali zlákať gotickým kostolom sv. Jakuba zo 14. storočia, kde sa nachádza aj hlavný oltár vyrobený Majstrom Pavlom z Levoče z lipového dreva,** ktorý je výškou 18,62 m najvyšším gotickým oltárom na svete. Cesta späť sa začínala poobede pred Košickou bránou a pokračovala stúpaním cez horský priechod Branisko, Široké a Krompachy.
**Večer sa konalo slávnostné vyhodnotenie, pri ktorom bol odhalený cieľový čas. Každý vedel, že hlavnú výhru si odnesie ten, kto sa k nemu čo najbližšie priblíži.** Kategórií však bolo viac a rôzne ceny si domov odniesli aj majitelia najkrajších sprievodných vozidiel či verní účastníci, ktorí sú stálicou každoročného Mercedes-Benz Tour.
**Tretí deň už patril doobedňajšej spanilej jazde, ktorá sa tentoraz tiahla z Plejsov cez Krompachy,** Žehru až na úpätie Spišského hradu. Rad zaparkovaných vozidiel sa ťahal od kilometer vzdialenej hlavnej cesty až takmer pred hlavnú bránu jedného z najunikátnejších a najväčších hradných komplexov strednej Európy.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.