Hrozí manuálnym prevodovkám zánik? Všetko tomu nasvedčuje!

Automatické prevodovky majú v USA dlhodobo dominantné postavenie na trhu. Z celkového počtu predaných Audi A4 si za veľkou mlákou **objednalo klasický manuál len 5 % kupujúcich.** Aj preto sa nemecká automobilka rozhodla odstrániť z ponuky modelov A4 sedan a A5 kupé šesťstupňovú manuálnu prevodovku. **Tieto dva modely boli pritom posledné, ktoré mali na tamojšom trhu k dispozícii manuál.** Audi… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Automatické prevodovky majú v USA dlhodobo dominantné postavenie na trhu. Z celkového počtu predaných Audi A4 si za veľkou mlákou **objednalo klasický manuál len 5 % kupujúcich.** Aj preto sa nemecká automobilka rozhodla odstrániť z ponuky modelov A4 sedan a A5 kupé šesťstupňovú manuálnu prevodovku. **Tieto dva modely boli pritom posledné, ktoré mali na tamojšom trhu k dispozícii manuál.**
Audi však nie je jediným výrobcom, ktorý osekáva ponuku manuálnych prevodoviek. Napríklad taký **Volkswagen na britskom trhu ukončí predaj Golfu R s manuálom.** Výrobcovia luxusných značiek ponúkajú manuál výhrade pre základné modely a vyššie stupne výbavy sú dostupné už len s automatom. Tento trend je cítime aj u nás v redakcii, s tromi pedálmi sa stretávame len ojedinele. **Z regiónu strednej a východnej Európy však manuálne prevodovky tak skoro nezmiznú. Popularitu si udržiavajú najmä v kategórii lacných áut do 20 tisíc eur, kde zákazníci vyžadujú spoľahlivosť a trvácnosť aj pri zlom zaobchádzaní.** Je veľmi pravdepodobné, že trend vytlačí manuálne prevodovky z drahých áut takmer úplne už do niekoľkých rokov.

TOP 5 zlozvykov, ktoré ničia manuálnu prevodovku!

Niektoré z nich pravdepodobne vykonávate aj vy!




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.