VIDEO: Sedadlám dávajú automobilky zabrať! Takto simulujú 10 rokov každodenného používania.

Medzi najpoužívanejšie časti auta môžeme zaradiť aj sedadlá, ktoré pred zahájením výroby musia prejsť tými najprísnejšími skúškami.
Vydané  Text: 
Automobilky si nemôžu dovoliť, aby sa ich sedadlá pod nejakým ťažším Američanom rozpadli. Ford preto venuje testom veľkú pozornosť a nedávno dokonca predstavil robota, ktorý za tri týždne dokáže nasimulovať až 10 rokov každodenného používania.
Pred naprogramovaním ale museli zistiť, akým spôsobom používajú sedadlá bežní ľudia. Následne tieto údaje vložili do „Robutta“, ktorý jednotlivé pohyby pri skutočnom testovaní zopakuje až 25 000 krát. Prvýkrát bol použitý pri vývoji novej Fiesty, automobilka ho však plánuje využívať pri všetkých automobilov vyvíjaných pre európsky trh.
„Od prvého okamihu, čo nastúpime do auta, sedadlo vytvára dojem pohodlia a kvality. Predtým sme používali pneumatické valce, ktoré sa jednoducho pohybujú hore a dole. S Robuttom sme teraz schopní veľmi presne replikovať, ako sa ľudia skutočne správajú,“ uviedla Svenja Froehlich , inžinierka automobilky. **VIDEO:**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »