Poradňa

Nepríjemné pachy v aute? Tieto tipy vám pomôžu ich eliminovať

Trápia vás v aute nepríjemné pachy? Či už ide o tabak, vlhkosť alebo domáce zvieratá, pomocou jednoduchých trikov bude váš interiér opäť svieži.

Vydané Text: 

Interiér auta môže byť pohodlným miestom, ale pri dlhšom používaní sa môže zmeniť na miesto, kde vás neprekvapia len zápchy na cestách, ale aj nepríjemné pachy. S blížiacimi sa zimnými mesiacmi a začiatkom „vykurovacej sezóny“ je dôležité udržať auto nielen čisté, ale aj svieže. Či už plánujete dlhú cestu alebo svoje vozidlo budete predávať, zbaviť sa nežiaducich pachov je rozhodne nevyhnutné.

Tím špecialistov z CarVertical, svetového lídra v oblasti histórie vozidiel, sa v tomto období zameriava na riešenie problému zápachov v interiéroch áut. Aj keď niektoré pachy zmiznú po krátkom vetraní, iné si vyžadujú viac úsilia a takpovediac to správne riešenie.

Trápia vás v aute nepríjemné pachy? Či už ide o tabak, vlhkosť alebo domáce zvieratá, pomocou jednoduchých trikov bude interiér opäť svieži.

Inzercia

Inzercia

Ako sa zbaviť zápachu

Začnite tým, že identifikujete zdroj. Zápach môžu spôsobovať zabudnuté tašky, rozliate tekutiny, alebo dokonca zanesený kabínový filter. Akonáhle zistíte pôvod zápachu, môžete sa pustiť do práce.

Dôkladné čistenie

Prvým krokom je dôkladné upratanie interiéru. Vypracte všetok odpad a pustite sa do vysávania kobercov, sedadiel a ťažko dostupných miest. Ak máte problém so staršími škvrnami alebo rozliatymi tekutinami, na scénu prichádza extrakčný vysávač. Tento prístroj je vynikajúcim pomocníkom, ktorý si môžete prenajať alebo kúpiť za prijateľnú cenu. Nezabudnite ani na kufor – často sa práve v ňom hromadia nepríjemné pachy.

Vetranie a kabínový filter

Nezanedbateľným zdrojom zápachu môže byť aj ventilačný systém. Ak ventilácia nedokáže odstrániť vlhkosť z interiéru, môže sa v aute tvoriť pleseň. Prvým krokom by mala byť výmena kabínového filtra. Ak to nepomôže, zvážte návštevu servisu, kde vám skontrolujú celý ventilačný systém.

Mokrý rozvodový remeň: Revolúcia alebo katastrofa? Mal byť lepší, namiesto toho spôsobuje problémy

Tabak a zvieratá

Tabakový zápach patrí medzi tie najodolnejšie. Ak fajčíte v aute, vyprázdnite a dôkladne vyčistite všetky popolníky. Na trhu nájdete špeciálne prípravky na odstránenie zápachu po fajčení, ale osvedčila sa aj domáca zmes octu a vody. Na odstránenie zápachu zo zmoknutých domácich miláčikov najprv dôkladne odstráňte chlpy pomocou vysávača a lepiacich valčekov. Následne použite vysávač s extrakciou, aby ste odstránili všetky zvyšky.

Trápia vás v aute nepríjemné pachy? Či už ide o tabak, vlhkosť alebo domáce zvieratá, pomocou jednoduchých trikov bude interiér opäť svieži.

Overené triky

Medzi osvedčené domáce riešenia patrí jedlá sóda, ktorá dokáže pohltiť pachy priamo z interiéru auta. Stačí ju nechať v otvorenej nádobe v aute. Skúste tiež kávovú usadeninu alebo aktívne uhlie. Ak všetky tieto pokusy zlyhajú, môžete použiť profesionálne enzymatické čističe, ktoré sú navrhnuté na odstránenie odolných pachov.

Pravidelná údržba

Nezabúdajte, že prevencia je kľúčom k udržaniu sviežeho interiéru, pravidelne vetrajte a udržujte auto čisté. S týmito krokmi sa už nebudete musieť báť nepríjemných pachov a hlavne ich nebudete musieť pracne odstraňovať.

Škoda Kylaq: Čo môžeme čakať od najmenšieho SUV značky? Malé, ale praktické








Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie