Rebríček

6 najvzácnejších BMW, o ktorých ste možno nikdy nepočuli! Máte šťastie, ak na ne narazíte

Objavte 6 najvzácnejších sériových BMW vyrobených v limitovaných edíciách. Zberateľské klenoty, ktoré kombinujú výkon, luxus a jedinečnosť.

Vydané Text: 

BMW prinieslo na trh niekoľko modelov, ktoré sa v automobilovej histórii stali ikonami. Medzi nimi však existuje úzka skupina vozidiel, ktoré sa dostali na cesty v mimoriadne limitovaných edíciách, a tým získali status najvzácnejších vozidiel automobilky. Čo robí tieto modely výnimočnými? Nie sú to len špeciálne farby karosérie, ale aj jedinečné technické inovácie, od motorov až po materiály, ktoré používajú. Týchto šesť modelov predstavuje vrchol nemeckého automobilového inžinierstva a exkluzivity.

BMW M3 CRT

BMW M3 CRT I Objavte 6 najvzácnejších sériových BMW vyrobených v limitovaných edíciách. Zberateľské klenoty, ktoré kombinujú výkon, luxus a jedinečnosť.

Model M3 CRT (Carbon Racing Technology) predstavuje extrémnu verziu štandardného sedanu M3 E90. Táto limitovaná edícia je v podstate excentrický bratranec modelu M3 GTS, zdieľajúci rovnaký 4,4-litrový motor V8 s výkonom 450 koní. Významnou zmenou oproti štandardnej verzii je odľahčená karoséria, kde BMW použilo uhlíkové vlákna na kapotu, zadný spojler a sedadlá, čím znížili hmotnosť vozidla o 68 kg. Spolu so športovým ladením je toto auto zamerané na tých, ktorí hľadajú maximálny výkon v sedane. Vyrobených bolo len 67 kusov, čo robí z M3 CRT skutočný klenot pre fanúšikov značky.

Inzercia

Inzercia

BMW 3.0 CSL

BMW CSL 3.0 I Objavte 6 najvzácnejších sériových BMW vyrobených v limitovaných edíciách. Zberateľské klenoty, ktoré kombinujú výkon, luxus a jedinečnosť.

Zatiaľ čo model 3.0 CSL je známy ako legenda na pretekárskych okruhoch, jeho druhá generácia sa dostala na trh v ešte obmedzenejšom počte. Z troch hlavných sérií tohto homologačného modelu pre európsky šampionát cestovných vozidiel zišlo z výroby len 57 exemplárov. Motor bol vylepšený z pôvodného objemu (3 litrov) na 3,2 litra, čo prinieslo výkon 203 koní. Jeho aerodynamický balík, ktorý zahŕňa veľké zadné krídlo, netypický predný nárazník a charakteristické plutvy, mu priniesol neoficiálny názov „Batmobile“. Tento model sa stal jedným z najikonickejších vozidiel BMW aj kvôli svojmu jedinečnému vzhľadu.

BMW M5 Pure Metal Silver Limited Edition

Pure Metal Silver M5 Auction Objavte 6 najvzácnejších sériových BMW vyrobených v limitovaných edíciách. Zberateľské klenoty, ktoré kombinujú výkon, luxus a jedinečnosť.

Inzercia

Inzercia

Pure Metal Silver Limited Edition posúva výkon a dizajn o krok ďalej. Táto edícia je jedinečná predovšetkým vďaka svojej farbe – špeciálnemu odtieňu striebornej, ktorý spolu so zatmavenou maskou chladiča a akcentmi z uhlíkových vlákien vytvárajú vizuálny majstrovský kúsok. Nie je to však len o vzhľade – 4,4-litrový twin-turbo V8 motor bol upravený na výkon až 600 koní. S touto brutálnou silou a precízne ladeným podvozkom prináša M5 jedinečný zážitok z jazdy. Vyrobených bolo len 50 kusov.

BMW i3 Shadow Sport

BMW I3 SHADOW SPORT | Entry | THE WORK

Aj keď BMW i3 je primárne známy ako ekologický mestský elektromobil, verzia i3 Shadow Sport priniesla niekoľko úprav, ktoré z nej robia unikát. Tento model dostal elegantný čierny lak Fluid Black so špeciálnymi modrými odleskami, strešné okno a mierne vylepšené odpruženie pre dynamickejšiu jazdu. Elektrická sila zostáva rovnaká, ale vzhľad a pocit z jazdy robia z i3 Shadow Sport atraktívny model pre tých, ktorí hľadajú niečo viac ako štandardnú i3. Vyrobených bolo len 50 exemplárov.

BMW M3-R

Day 67 of listing cars that should come to the game until European  Invitational ends: BMW E36 M3 : r/CSRRacing2

Inzercia

Austrália sa môže pochváliť jedným z najvzácnejších modelov BMW, keďže M3-R bolo vytvorené ako homologačná verzia pre enduro preteky. Okrem špeciálneho zafarbenia táto verzia priniesla aj rad technických zmien, ktoré ju predurčili na pretekárske okruhy. Motor bol preladený na 324 koní, váha bola znížená o 90 kg a vylepšené bolo aj odpruženie, brzdy a spojka. Vyrobených bolo len 15 kusov, čo robí z tohto modelu jednu z najväčších rarít spomedzi všetkých verzií M3.

BMW M3 GTR

BMW M3 GTR je absolútne najvzácnejším sériovým modelom BMW. S iba 10 exemplármi na celom svete je tento model skutočne neporovnateľný. Vyznačuje sa jedinečným 4-litrovým motorom V8, ktorý sa neobjavil v žiadnom inom sériovom BMW, a konštrukciou z uhlíkových vlákien, ktorá zahŕňa predné a zadné nárazníky a masívne zadné krídlo. Závodná verzia mala sekvenčnú prevodovku, ale GTR prišla s tradičnou manuálnou prevodovkou. Je to kombinácia technológie, výkonu a vzácnosti, ktorá z neho robí doslova automobilový unikát.

Pripravte sa na zimu: Táto drobnosť za 10 eur ochráni vaše auto pred zbytočne drahou opravou








Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie