Slovakia Ring

Slovakia Ring oslávil 15-te jubileum: Históriu okruhu krstili legendy

SLOVAKIA RING oslávil svoje 15. výročie v prítomnosti významných hostí a motoristických legiend. Počas podujatia sa krstila aj nová kniha.

Vydané Text: 

Pretekársky okruh SLOVAKIA RING oslávil svoje 15. výročie vo veľkom štýle, za účasti významných hostí, legendárnych osobností motoršportu a krstom novej knihy, ktorá mapuje históriu tohto unikátneho miesta. SLOVAKIA RING, ktorý sa oficiálne predstavil svetu 1. októbra 2009, je prvým profesionálnym pretekárskym okruhom na Slovensku. So svojou dĺžkou 5 922 metrov patrí medzi najdlhšie homologizované trate v Európe a stal sa miestom pre niektoré z najprestížnejších motoristických podujatí, vrátane Majstrovstiev sveta FIA WTCC, FIA GT1, FIA ETRC či Blancpain GT a ADAC GT Masters.

SLOVAKIA RING oslávil svoje 15. výročie v prítomnosti významných hostí a motoristických legiend. Počas podujatia sa krstila aj nová kniha.

Oslavy výročia prilákali aj významné osobnosti zo sveta motoristického športu, vrátane prezidenta Medzinárodnej automobilovej federácie FIA, Mohammeda Ben Sulayema, ktorý prišiel na Slovensko po prvýkrát. Počas svojej návštevy ho prijal aj prezident SR Peter Pellegrini a minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi. Na oslavy zavítali aj legendárne tváre slovenského motoršportu, ako viacnásobný majster SR Miro Konôpka, automobilový pretekár Marián Rajnoha či motocyklová legenda Peter Baláž.

Súčasťou slávnostného programu bol krst novej knižnej publikácie, ktorá zachytáva 15 rokov histórie SLOVAKIA RINGU a načrtáva ďalšie smery jeho rozvoja. Krstnými otcami knihy sa stali Mohammed Ben Sulayem a Dušan Koblišek, prezident Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ). V hudobnom sprievode vystúpili známy spevák Peter Cmorík, ktorý už vystupoval pri predchádzajúcich jubileách okruhu, a operná speváčka Monika Fabiánová zo Slovenského národného divadla.

SLOVAKIA RING oslávil svoje 15. výročie v prítomnosti významných hostí a motoristických legiend. Počas podujatia sa krstila aj nová kniha.

Ring je viac ako okruh

SLOVAKIA RING nie je len pretekársky okruh, ale komplexný areál s množstvom atrakcií pre motoristov aj návštevníkov. K dispozícii je škola bezpečnej jazdy, off-road areál, hotel s relaxačným vybavením a dokonca aj Malkia Park, ktorý poskytuje útočisko exotickým zvieratám. Novinkou je tiež Vojenské múzeum. Pre všetkých, ktorí chcú otestovať svoje jazdecké schopnosti, je tu Centrum bezpečnej jazdy, vybavené najmodernejším cvičiskom v strednej Európe.

Inzercia

Inzercia

Okruh sa stal centrom nielen pre profesionálov, ale aj pre amatérov a verejnosť, ktorí si tu môžu vyskúšať adrenalínové zážitky priamo na trati. SLOVAKIA RING je preto dôležitým príspevkom k rozvoju motoristickej kultúry na Slovensku a zároveň atraktívnym miestom pre fanúšikov z celej Európy.







Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie