AKTUALITA

Policajti budú jazdiť na tomto luxusnom elektromobile. Potrápi ich dojazd?

Aj tento krok je súčasťou stratégie Dubai Quality of Life 2033, ktorá kladie dôraz na udržateľný rozvoj a podporu zelenej ekonomiky.

Vydané Text: 

Luxusný elektrický sedan – Lucid Air Grand Touring, bol nedávno zaradený do prestížnej flotily dubajskej polície, čím rozšíril ich rýchlo sa rozrastajúcu zbierku elektrických áut. Na slávnostnom podujatí ho uvítali generál Abdullah Khalifa Al Marri, veliteľ polície v Dubaji, a Faisal Sultan, viceprezident Lucid Middle East.

Aj tento krok je súčasťou stratégie Dubai Quality of Life 2033, ktorá kladie dôraz na udržateľný rozvoj a podporu zelenej ekonomiky v Spojených arabských emirátoch. Lucid Air Grand Touring sa zaradí medzi ďalšie elektrické vozidlá v službách dubajskej polície, ako sú Tesla Model 3, Y a Cybertruck, čím sa dubajská flotila stáva jednou z technologicky najvyspelejších na svete.

Záujem o elektrické vozidlá Lucid Motors má silnú finančnú podporu od investičných spoločností z Blízkeho východu, vrátane Public Investment Fund (PIF) zo Saudskej Arábie, ktorý do spoločnosti investoval viac ako 6,4 miliardy dolárov od roku 2018. V septembri 2023 otvorili v Saudskej Arábii novú továreň, ktorá má produkovať až 50 000 vozidiel ročne.

Elektromobil má najvyšší dojazd spomedzi všetkých

Tento krok je míľnikom pre región, ktorý sa čoraz viac orientuje na udržateľnosť a ekologickú dopravu. Vďaka expanzii Lucidu a pokračujúcej podpore PIF má Dubaj ambíciu stať sa lídrom v oblasti zelených technológií. Dubajská polícia zdôraznila, že elektrifikácia ich flotily je iba začiatkom, a svet môže očakávať ďalšie prírastky, ktoré budú zvyšovať jej prestíž.

Aj tento krok je súčasťou stratégie Dubai Quality of Life 2033, ktorá kladie dôraz na udržateľný rozvoj a podporu zelenej ekonomiky.

Najväčší dojazd medzi elektromobilmi ponúka verzia Grand Touring, práve ktorú policajti získali. Tá síce nie je najvýkonnejšia, ale má najdlhší dojazd spomedzi všetkých sériových elektromobilov, a to až 824 kilometrov.

Ani v oblasti výkonu však nezaostáva. So svojimi 819 koňmi dokáže zrýchliť z nuly na stovku za 3 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 270 km/h. Najväčším tromfom flotily však naďalej zostáva Bugatti Veyron, ktoré slúži už 8 rokov. Pochváliť sa môže výkonom 987 koní a maximálnou rýchlosťou 407 km/h.







Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie