AKTUALITA

Tento model od Nemcov sa na trhu skoro vôbec neujal. Medziročný prepad je ohromný

V treťom štvrťroku 2024 sa predalo iba 307 kusov, čo predstavuje prepad o 30,7 % v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku.

Prepad predajov v porovnaní s minulým rokom je citeľný.
Vydané Text: 

Model BMW XM, ktorý sa začal vyrábať v decembri 2022, zápasí s veľmi nízkym záujmom zákazníkov, čo vyústilo do slabých predajov. V treťom štvrťroku 2024 sa predalo iba 307 kusov, čo predstavuje prepad o 30,7 % v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku, keď sa predalo 443 kusov BMW XM. Tento pokles je zarážajúci, najmä keď si to porovnáme s inými modelmi značky.

Napríklad model BMW Z4, dvojmiestny roadster, predal v rovnakom období 543 kusov, čo je viac ako XM, aj keď je Z4 v nízko-objemovom segmente. Predaj Z4 vzrástol o 64 %, čo znamená nárast o 212 kusov oproti minulému roku. Ako sú na tom ale všetky ostatné modely a celkovo predaje spoločnosti?

Problémy nemá len XM, ale aj niektoré ďalšie modely

Situácia s modelom XM nie je ojedinelá. Predaje BMW všeobecne klesli naprieč viacerými segmentmi. Predaj osobných áut klesol o 5 %, zatiaľ čo predaje SUV klesli o 8,5 %. Značka Mini zaznamenala výrazný prepad, s poklesom o 33 % oproti minulému roku. Aj ikonický model BMW radu 3 zaznamenal prepad predaja o 13,7 %, napriek tomu, že nedávno prešiel modernizáciou.

V treťom štvrťroku 2024 sa predalo iba 307 kusov, čo predstavuje prepad o 30,7 % v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku.

Aj vďaka týmto problémom sa niektorým modelom podarilo zaznamenať nárast v oblasti predaja. Napríklad séria BMW radu 5 zaznamenala medziročný nárast o 44,7 %. Aj taký model X4 si polepšil o 41,8 %. Medzi modelmi Mini zaznamenal najmenší pokles Mini Cooper S Hardtop, ktorý klesol „len“ o 3,3 %. S blížiacim sa sviatočným obdobím má BMW príležitosť zlepšiť svoje predajné výsledky, no značka má pred sebou ešte veľa práce, ak chce úspešne zakončiť rok 2024.

Inzercia

Inzercia








Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie