NOVINKA

Elektrické auto s manuálnou prevodovkou? Honda dokazuje, že aj nemožné je možné!

Honda prekvapuje automobilový svet testovaním manuálnej prevodovky – v elektromobiloch. Je to nutné? Možno nie, ale záujem trhu je zjavný.

Vydané  Text: 

Manuálna prevodovka v elektromobiloch sa môže zdať ako zbytočnosť, vzhľadom na to, že elektrické motory majú široký rozsah otáčok a efektívne fungujú na jednom prevodovom stupni. Napriek tomu Honda, známa svojou inovatívnou víziou, začína testovať manuálnu prevodovku s reálnym spojkovým pedálom pre nadchádzajúce elektrické vozidlá.

Honda prekvapuje automobilový svet testovaním manuálnej prevodovky v elektromobiloch. Je to nutné? Možno nie, ale záujem trhu je zjavný.

Cieľom tohto vývoja je nielen umožniť vodičom väčšiu kontrolu nad vozidlom, ale aj priniesť autentický zážitok z jazdy, ktorý môže evokovať legendy ako Honda NSX. Elektromobil vybavený touto prevodovkou by mohol simulovať nielen zvuk spaľovacieho motora, ale aj celkový pocit z riadenia tradičného auta – avšak s modernými technológiami.

Inzercia

Hoci sa v roku 2022 zdalo, že Honda ustupuje od myšlienky manuálnej prevodovky v elektrických autách, nové testovacie procesy ukazujú na zmenu stratégie. Inžinieri Hondy veria, že manuálna prevodovka, aj keď nie je nevyhnutná, môže osloviť určité skupiny zákazníkov, ktoré túžia po autentickejšom zážitku z jazdy.

Honda prekvapuje automobilový svet testovaním manuálnej prevodovky v elektromobiloch. Je to nutné? Možno nie, ale záujem trhu je zjavný.

Zatiaľ nie je jasné, kedy alebo či Honda zaradí tento prvok do svojich sériových modelov. No jedno je isté – inovácia pokračuje a trh, ktorý žiada viac než len tichý pohon, si môže prísť na svoje. Sme svedkami návratu nostalgie v spojení s modernou technológiou – otázkou zostáva, či sa tento trend presadí aj u širšej verejnosti.

Inzercia

Inzercia







Inzercia