NOVINKA

Do Európy sa vráti legendárny model! Japonské SUV s 2,4-litrovým benzínovým motorom a pohonom 4×4

Do Európy konečne dorazilo Mitsubishi Outlander PHEV. Svetu sa práve odhalila európska verzia nového modelu Mitsubishi Outlander s plug-in hybridným pohonom.

Vydané  Text:  Martin Šebesta

Jeho 2,4-litrový benzínový 4-valec spolupracuje s elektromotormi na oboch nápravach. Tie čerpajú energiu z 22,7 kWh batérie umiestnenej v podvozku. To prispieva k rozloženiu hmotnosti v pomere 50/50. Kapacita je pritom väčšia, ako mal malý elektromobil i-MiEV. Výrobca garantuje nabitie batérie z 10 na 80 % za 30 minút. Vozidlo nabijete na nabíjačkách s konektormi ChaDeMo, aj Typ2.

Výsledok spolupráce pohonov znamená výkon 225 kW (306 k) a čisto elektrický dojazd do vzdialenosti veľmi slušných 86 km. Oproti predchodcovi prešiel výrazným prepracovaním aj rýchlejší infotainment s lepšou grafikou, ktorý využíva technológiu Google.

V závislosti od výbavy si v aute užijete prvky ako LED svetlomety, na mieru naladené ozvučenie Yamaha s 12 reproduktormi, či elektricky nastaviteľné predné sedadlá s vyhrievaním, ventiláciou a masážou vrátane možnosti čalúnenia perforovanou kožou. Medzi vítané schopnosti patrí možnosť ťahania brzdeného prívesu s hmotnosťou až do 1 600 kg.

Nové Mitsubishi Outlander PHEV príde na náš trh medzi februárom a marcom, ceny sa dozvieme začiatkom roka a pokiaľ si nevyberiete z vozidiel dostupných na sklade, počkáte si na dodanie najviac tri mesiace.

 




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!




Inzercia