AKTUALITA

Bestseller v novom svetle: Duster na veľkých kolesách s nízkoprofilovými pneumatikami je realita!

Carpoint predstavuje novú, športovú verziu Dacie Duster, s agresívnym dizajnom a tuningovými vylepšeniami.

Vydané Text: 

Dacia Duster určite nie je model, ktorý by bežne pútal pozornosť tuningových nadšencov, ale aj tu sa nájde pár výnimiek. Pre tých, ktorí si myslia, že tento rumunský bestseller potrebuje trochu viac agresívneho vzhľadu, prichádza riešenie od nemeckého predajcu. Carpoint, jediný autorizovaný predajca Dacie v Nemecku, si dal za cieľ urobiť z Dustera niečo, čo ste ešte nevideli.

K poslednej generácii Dacie Duster ponúkajú balík, ktorý zahŕňa nové agresívne prvky. Predná časť teraz obsahuje mohutný okraj mriežky chladiča a falošný spojler na spodku. Bočné prahy a masívne chrániče blatníkov zvyšujú šírku auta, pričom priestor pre veľké 20- alebo 21-palcové disky dodáva SUV drsný vzhľad. Áno, Duster na veľkých kolesách s nízkoprofilovými pneumatikami je realita!

A to nie je všetko. Carpoint dokonca pracuje na vylepšeniach motorov, čo by mohlo byť niečo celkom nové (v histórii Dacie). Hovorí sa o samonabíjacom hybridnom systéme a verzii s elektronickým pohonom všetkých kolies. To znie ako Duster, ktorý sa nebojí ukázať svoje svaly nielen na ceste, ale aj v teréne.

Render Dacia Duster Carpoint

Zrejme sa pýtate, prečo sa rozhodli práve pre Duster? Je to možno preto, že aj to najobyčajnejšie auto môže mať svoje športové alter ego. A nie je to len o výzore, ale aj o vylepšeniach pod kapotou. Carpoint ešte neuviedol presný dátum, kedy tento balík spustí do predaja, ale zdá sa, že to nebude dlho trvať.

Čo je lepšie ako Mercedes? Mercedes vyrobený v Amerike, tvrdí Donald Trump