AKUTALITA

Elroq, Elroq, Elroq… O tejto Škodovke budete o pár dní počuť zo všetkých strán

Škoda Elroq absolvuje svetovú premiéru v Prahe 1. októbra o 19:30 stredoeurópského letného času (SELČ).

Vydané  Text: 

O novom pripravovanom elektrickom SUV automobilky Škoda sme vám v priebehu posledných mesiacov priniesli niekoľko informácií. Či už to boli skice, fotografie zamaskovaného protopypu alebo základné technické informácie. Dnes prinášame krátku video upútavku nového modelu Elroq.

Nové SUV Elroq bude prvým plne elektrickým modelom značky Škoda v segmente kompaktných SUV. Zároveň prvým modelom s novým dizajnom Modern Solid. V upútavke nájdete detaily automobilu, ako napríklad nová maska Tech-Deck Face, ktorá je doplnená o matrix-LED predné svetlomety a nový nápis Škoda na kapote.

Škoda Elroq.

Inzercia

Tento model má pomôcť značke napĺňať stratégiu „Next Level – Škoda Strategy 2030“, ktorej cieľom je, aby sa Škoda do roku 2030 pomocou ďalších modelov s elektrickým pohonom a atraktívnych ponúk vo vstupných segmentoch zaradila medzi päť najpredávanejších značiek v Európe.

Česká automobilka prezentuje nový dizajnový jazyk Modern Solid ako štýl, ktorý v sebe spája robustnosť, funkčnosť a autenticitu. Taktiež má evokovať pocit sily a ochrany. Svetová premiéra sa uskutoční v Prahe 1. októbra o 19:30. Automobil bude predstavený svetu v projekčnej kocke. Návštevníci budú mať možnosť si prezrieť nový model prvýkrát zblízka. Pre všetkých záujemcov, ktorí sa osobne nezúčastnia na premiére, bude vysielaný priamy prenos na sociálnych sieťach Instagram TikTok oficiálnych účtoch Škoda Auto.

Škoda Elroq.

Inzercia

Inzercia

Na záver si ešte raz v skratke predstavme nový model. Príchodom do predaja sa zaradí k 11 modelovým radom osobných automobilov Škoda, ako Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq, Enyaq, Enyaq Coupé, Slavia a Kushaq.  Novinka meria na dĺžku 4 488 mm. Obutý bude podľa želania zákazníka na 19″ až 21″ hliníkových diskoch. Z hľadiska výkonu budú mať zákazníci na výber zo štyroch verzií: 170, 204, 286 a 299 koní.

Podľa WLTP je dojazd nového modelu je stanovený v rozmedzí 400 – 560 km (v závislosti od verzie). Všetky verzie modelu sa budú predávať  s integrovanou 11 kw nabíjačkou. Nabíjanie na staniciach typu AC bude trvať v závislosti na veľkosti batérie a ideálnych podmienkach 5,5 až 8 hodín.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Upútavka







Inzercia