AKTUALITA

Falošné kurča, skutočná pokuta: Polícia našla spôsob, ako prinútiť vodičov zastaviť

V San Franciscu vodiči teraz spomaľujú… pred obrovským nafukovacím kohútom! Takto polícia kreatívne rieši ignorovanie chodcov na priechodoch.

Vydané Text: 

Polícia v San Franciscu našli originálny spôsob, ako prinútiť vodičov dodržiavať predpisy a zastavovať na priechodoch pre chodcov. Ich nová kampaň zameraná na bezpečnosť chodcov využíva netradičný prístup – kostýmy sliepok a kohútov. Vodiči, ktorí nerešpektujú prednosť chodcov, sa môžu ocitnúť v nepríjemnej situácii, ak na prechode nezastavia pred nafukovacím kostýmom.

Polícia rozhodla, že vodičov, ktorí ignorujú predpisy, potrestá tak, že na priechodoch pre chodcov nasadí policajtov v nafukovacích kostýmoch sliepok. Ak vodič nezastaví pred týmto nápadným „chodcom,“ policajt v kostýme okamžite informuje svojich kolegov, ktorí čakajú opodiaľ a následne vodičovi vystavia pokutu. Takáto pokuta môže dosiahnuť výšku až 400 dolárov.

Poručík Jonathan Ozol, ktorý koordinuje túto iniciatívu, pre médiá SFGate uviedol: „Ak vodiči nevidia niekoho oblečeného v obrovskom nafukovacom kostýme, tak majú naozaj problém.“

Po spustení tejto kampane polícia zaznamenala zlepšenie v správaní vodičov. Hoci nie všetci sú úplne zodpovední, mnohí aspoň spomalia, aby sa uistili, či na prechode naozaj nestojí obrovské farebné kura. Výsledkom je vyššia opatrnosť pri križovatkách a priechodoch pre chodcov. Podľa polície je táto kampaň reakciou na časté ignorovanie chodcov na priechodoch, ktoré sa v San Franciscu stalo vážnym problémom. Aj keď táto metóda vyzerá netradične, jej efektivita sa už prejavila v znížení počtu priestupkov.