ZAUJÍMAVOSŤ

Nemáte na Ferrari za 400 000 eur? Môžete ho mať v mini verzii za zlomok ceny

Limitovaná edícia ponúka luxusný model s detailmi aj pre tých najnáročnejších zberateľov a fanúšikov značky Ferrari.

Vydané  Text: 

Ferrari 12Cilindri je jedinečný model vybavený motorom V12, ktorý bol vytvorený na oslavu 70. výročia značky Ferrari v Spojených štátoch. Dvojmiestny športiak je inšpirovaný klasickými vozidlami Ferrari z 50. a 60. rokov s motorom umiestneným vpredu. Originál ponúka kombináciu elegancie, všestrannosti a výkonu, ktoré sú typické pre vozidlá tejto talianskej automobilky.

Limitovaná edícia ponúka luxusný model s detailmi aj pre tých najnáročnejších zberateľov a fanúšikov značky Ferrari.

Cena plnohodnotného modelu Ferrari 12Cilindri sa pohybuje okolo 400 000 eur, čo môže byť mimo finančných možností mnohých záujemcov. Pre tých, ktorí by si chceli užiť tento model v zmenšenej podobe, firma Amalgam pripravila presnú repliku vozidla v mierke 1:8. Táto sa vyznačuje vysokou mierou detailov a je dostupná vo verzii limitovanej edície, alebo môže byť upravená na mieru podľa preferencií zákazníka.

Limitovaná edícia ponúka luxusný model s detailmi aj pre tých najnáročnejších zberateľov a fanúšikov značky Ferrari.

Limitovaná edícia Ferrari 12Cilindri od Amalgam má cenu 16 600 eur, pričom je možné ju uhradiť aj na splátky. Pre tých, ktorí by chceli model prispôsobiť svojím predstavám, je k dispozícii možnosť úpravy na mieru za cenu 23 240 eur. Ide o exkluzívnu výrobu, bude vytvorených len 398 kusov, z toho 199 v karosérii kupé a 199 ako kabriolet (Spider).

Limitovaná edícia ponúka luxusný model s detailmi aj pre tých najnáročnejších zberateľov a fanúšikov značky Ferrari.

Cena repliky od Amalgam nie je len výsledkom exkluzivity, ale aj náročnosti výroby. Spoločnosť pri výrobe spolupracuje priamo s Ferrari, pričom každý model si vyžaduje stovky hodín práce. Návrh a výroba dielov trvali viac ako 3 000 hodín, pričom finálne skladanie každého modelu zaberá tímu montážnikov viac než 300 hodín.

Dôraz na detaily je viditeľný nielen vo vonkajších proporciách modelu, ktoré presne zodpovedajú originálu, ale aj vo farbách a materiáloch. Replika je lakovaná v rovnakom odtieni Rosso Imola, aký používa Ferrari pri reálnych vozidlách, a interiér je ladený do farby Sterling Blu s červeným prešívaním. Pre zákazníkov, ktorí si želajú individualizáciu, Amalgam ponúka možnosť prispôsobiť detaily, vrátane farieb laku a interiéru, ktoré sú priamo dodávané od Ferrari.

Výsledkom je precízne spracovaná replika, ktorá si svojou kvalitou a vernosťou originálu získava pozornosť zberateľov a fanúšikov značky Ferrari.

Najlepšie elektromobily podľa ADAC-u: Tesla už nie je kráľom strednej triedy! Žezlo prebrala Škoda






ODPORÚČANÉ