NOVINKA

Luxusný hybrid Hyundai Staria už má slovenské ceny, štartujú od 50 490 €

Hybridná Hyundai Staria prichádza na slovenský trh s dvoma verziami – praktickou 9-miestnou Premium a luxusnou 7-miestnou Luxury.

Vydané  Text: 

Hyundai pokračuje v úspechu svojho 5-dverového MPV modelu Staria. Nový model prichádza ako samonabíjací full-hybrid s výkonom 225 koní a 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Pohon je na prednej náprave a vozidlo bude dostupné v dvoch verziách. Základná 9-miestna Premium verzia začína na cene 50 490 €, zatiaľ čo luxusná 7-miestna verzia Luxury stojí od 55 490 €. Slovenský importér už spustil predpredaj a prvé vozidlá by sa mali dostať do predajní koncom roka 2024. Hyundai ponúka na Stari štandardnú 3-ročnú záruku bez obmedzenia najazdených kilometrov.

Hyundai STARIA sa vracia ako full-hybrid. Toto sú slovenské ceny.

Pod kapotou hybridného modelu je 1,6-litrový štvorvalcový motor T-GDi, ktorý spolu s elektromotorom dosahuje kombinovaný výkon 225 koní a 367 Nm krútiaceho momentu. Jazda je prispôsobiteľná vďaka rôznym jazdným režimom a vozidlo je vybavené systémom ovládania prevodovky Shift-by-Wire s pádlami pod volantom. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne Staria za 10,2 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 167 km/h. Priemerná spotreba sa pohybuje okolo 7,6 litra benzínu na 100 km podľa WLTP normy.

Verzia Premium ponúka 9 miest a zameriava sa na praktické využitie priestoru. Batožinový priestor má základný objem 831 litrov, no po sklopení sedadiel sa dá zväčšiť až na 1 303 litrov. Luxusnejšia 7-miestna verzia Staria Luxury je navrhnutá pre maximálny komfort. Hoci má menší batožinový priestor (117 až 431 litrov), kompenzuje to prémiovými materiálmi a pokročilými technológiami.

Obe verzie sú vybavené rôznymi bezpečnostnými systémami, ako je systém udržania v jazdnom pruhu, autonómne núdzové brzdenie, asistent monitorovania mŕtveho uhla a ďalšie pokročilé prvky, ktoré pomáhajú pri bezpečnej a pohodlnej jazde. Pohodlie vodiča zabezpečuje výškovo nastaviteľný volant, vyhrievané sedadlá a moderný infotainment systém s podporou Apple CarPlay, Android Auto a iných služieb.

Hyundai STARIA sa vracia ako full-hybrid. Toto sú slovenské ceny.

Na výber je päť farieb exteriéru, pričom niektoré metalické odtiene sú za príplatok. Panoramatické strešné okno je možné dokúpiť za príplatok 1 200 €.

TEST Hyundai i30 1.5 DPi 6MT Family: Najlepšie auto svojej triedy? Konkurenciu nemá!






ODPORÚČANÉ