SERVIS

Tekuté stierače majú viacero výhod, nie len ochranu pred dažďom

Práve teraz, v období hustých dažďov, by ste po nich mohli siahnuť a vyskúšať ich. Tekuté stierače majú totiž mnoho výhod.

Je len na vás, či do takéhoto prostriedku vložíte svoje úspory
Vydané  Text: 

Tekuté stierače predstavujú moderný spôsob, ako udržiavať čelné sklo vozidla čisté a zlepšiť viditeľnosť počas nepriaznivých poveternostných podmienok. Tento typ prípravku vytvára na skle neviditeľnú vrstvu/film, ktorá odpudzuje vodu, sneh a špinu. Vďaka tomu sa kvapky vody ľahšie zhlukujú a rýchlo skĺzavajú zo skla, čo výrazne znižuje potrebu používať mechanické stierače.

Práve teraz, v období hustých dažďov, by ste po nich mohli siahnuť a vyskúšať ich. Jednou z ich hlavných výhod je zlepšená viditeľnosť počas dažďa. Pri vyšších rýchlostiach (zvyčajne nad 50 km/h) kvapky vody okamžite odskakujú zo skla, čím sa znižuje oslepenie svetlom od protiidúcich vozidiel. Vodiči tak môžu lepšie reagovať na situácie na ceste, čo zvyšuje bezpečnosť.

Na videu vyššie môžete vidieť, ako tekuté stierače fungujú v praxi. Pri nižších rýchlostiach sa kvapky ešte ako-tak držia na okne, no pri zrýchlení začínajú pomaly odlietavať z okna. Väčšina z nás už zažila, že pri jazde na diaľnici vo vyššej rýchlosti a pri hustom lejaku vám niekedy samotné stierače nestíhajú utierať čelné sklo. Aj v takomto prípade by našiel takýto produkt svoje využitie.

Tekuté stierače tiež pomáhajú predchádzať hromadeniu nečistôt, hmyzu alebo ľadu na čelnom skle, čo zjednodušuje jeho čistenie a znižuje opotrebenie mechanických stieračov. Týmto spôsobom sa môže predĺžiť ich životnosť a znížiť frekvencia výmeny. Ďalšou výhodou je, že zlepšujú ochranu skla pred poškriabaním alebo drobnými poškodeniami.

Cena závisí od viacerých faktorov

Odpudzujú aj prach a iné znečistenia, čo môže prispieť k lepšej viditeľnosti v dlhodobejšom horizonte. Celkovým prínosom je teda zvýšená bezpečnosť a pohodlie pri šoférovaní, najmä počas daždivých alebo zasnežených dní. Hoci aplikácia tekutých stieračov vyžaduje určitú pravidelnosť, ich efektivita a výhody pre bezpečnosť vodiča a spolujazdcov sú nepopierateľné.

Ich cena je závislá na veľkosti balenia a najmä na výrobcovi. Väčšinou sa stretávame s cenou od 6 do 11 €. Môžete si ich objednať aj cez internet, no zoženiete ich aj na každej lepšej pumpe. Tam ale musíte rátať s mierne vyššou cenou.





ODPORÚČANÉ