Škoda Elroq sa prvýkrát odhaľuje na oficiálnych skiciach. Navrhnutá je v novom dizajnovom jazyku

Nová Škoda Elroq sa nám ukázala na prvých oficiálnych skiciach. Čo odhaľujú a aké riešenia nový elektromobil prinesie?

Ide o vôbec prvý model, ktorý je navrhnutý v novom dizajnovom jazyku Modern Solid.
Hierarchicky je Elroq postavený pod modelom Enyaq.
Vydané  Text: 

Škoda po prvýkrát oficiálne odhalila dizajn očakávanej novinky Škoda Elroq. Elektromobil, ktorý je hierarchicky zasadený pod model Enyaq, prinesie úplne nový dizajn a viaceré prvky, ktoré budú na vozidlách českého výrobcu prvýkrát. Oficiálne odhalenie novinky by malo prebehnúť už v najbližších týždňoch. Okrem dizajnu zovňajšku už poznáme aj vzhľad interiéru!

Škoda Elroq Modern Solid

Škoda Elroq bude ďalším pokračovaním elektrifikácie portfólia českej automobilky. To, že pôjde o veľmi dôležitý model, potvrdzuje aj samotný výrobca. Elroq je vôbec prvým modelom značky, ktorý je navrhnutý v novom dizajnovom jazyku Modern Solid. Prvá skica modelu, ktorú automobilka aktuálne zverejnila, odkrýva výraznú prednú časť. Tú tvorí predovšetkým výrazný nárazník. Jeho cieľom je poukázať na robustnosť auta. Predné partie sa okrem toho môžu popýšiť Matrix-LED svetlometmi či úplne novou prednou maskou chladiča. Tá si sčasti zachováva tradičný gril, ale premieta ho do modernej podoby.

Výrazné predné partie nesú dizajn podobný modelu Škoda Kamiq.

Maska dostala názov Tech-Deck Face a je výrazným prvkom predných partií. Kto by však čakal podobné prevedenie, aké sme videli na modeli Škoda Enyaq, môže byť mierne sklamaný. Škoda Elroq ďalej poodkrýva podobné riešenie svetlometov, aké má napríklad model Kamiq. Hlavné svetlomety sú nižšie a zasahujú až do okrajov nárazníka. Nad nimi sa v dizajnovej lište nachádzajú svetlá denného svietenia.

Interiér v duchu udržateľnosti

Skica zadných partií zase prezrádza, že Elroq bude mať veľmi blízko k Enyaqu. Vidíme tu podobný štýl svetlometov, avšak s výraznejším nárazníkom a samozrejme aj s  charakteristickým nápisom ŠKODA na veku batožinového priestoru. Novinkou bude napríklad názov výrobcu v 2D prevedení na krytoch kolies z ľahkej zliatiny.

Vzadu sa Elroq viac ponáša na Enyaq.

Škoda už dávnejšie poodhalila aj interiér nového modelu Elroq. Hlavnou myšlienkou vnútrajšku je udržateľnosť. Interiér môžete konfigurovať hneď v štyroch rôznych štýloch, pričom všetky kladú dôraz na ekológiu. Škoda vo svojom novom elektromobile použije hneď niekoľko materiálov, ktoré sa tu objavia premiérovo. Väčšina z nich vznikla ekologickým procesom a pochádza napríklad z recyklovaných PET fliaš. Ako je to už v prípade českého výrobcu zvykom, dominantou interiéru je veľký displej zábavno-informačného systému. Viac informácií o novinke Škoda Elroq sa dozvieme už v najbližších týždňoch.

Interiér kladie dôraz na udržateľnosť a recyklované materiály.





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.


ODPORÚČANÉ