AKTUALITA

S týmto elektromobilom zvládli v teste viac ako 800 kilometrov po diaľnici. Ktorý model toto dokáže?

Lucid Air Grand Touring má najvyšší dojazd zo všetkých ponúkaných verzií, pričom jeho cena začína na 112 400 dolároch, v prepočte 101 700 eur.

Spoločnosť Lucid Motor je známa dobrými parametrami svojich vozidiel, ale aj vyššou cenou.
Vydané  Text: 

Spoločnosť Lucid Motors sa môže pochváliť elektromobilom s jedným z najdlhších dojazdov na trhu. Ten sa podaril dosiahnuť s modelom Lucid Air Grand Touring. V nedávnom teste sa ukázalo, že najnovšia verzia (modelový rok 2025) prekonala hranicu 800 kilometrov na jedno nabitie. Vďaka tomu ide o elektromobil s najvyšším dojazdom, ktorý testoval kanál Out of Spec Reviews na YouTube.

Autori videa dokázali s modelom Air Grand Touring prejsť viac ako 836 kilometrov s priemernou rýchlosťou 112 km/h. Na diaľnici. Niet divu, že to presahlo ich očakávania. Vozidlo bolo vybavené 19-palcovými aerodynamickými kolesami, ktoré zlepšujú efektivitu. A aby posádka šetrila energiu, ku koncu testu svietila len tlmenými svetlami.

Model Grand Touring sa stal dlhodobým testovacím vozidlom uvedeného kanálu. To znamená, že fanúšikovia môžu očakávať viacero podrobných recenzií aj v nasledujúcich mesiacoch. Model Air Grand Touring má najvyšší dojazd zo všetkých verzií Lucidu Air, pričom jeho cena začína na 112 400 dolároch (v prepočte približne 101 700 eur). Na druhej strane stojí ultra-luxusný model Sapphire, ktorý je najdrahší a začína na 250 500 dolároch (226 600 eur). Ďalšie verzie, ako Pure a Touring, stoja 71 400 a 80 400 dolárov, pričom ich dojazd je 587, respektíve 615 kilometrov.

Spoločnosť plánuje tento rok začať výrobu nového SUV Gravity. Produkciu nového modelu osobne spustil CEO a CTO, Peter Rawlinson v Casa Grande v Arizone, keď koncom júla riadil prvé predprodukčné vozidlo.

Firma je väčšinovo vlastnená saudskoarabským verejným investičným fondom (PIF), ktorému patrí 59,4-percentný podiel. Nedávno PIF poskytol spoločnosti dodatočných 1,5 miliardy dolárov, čo by malo pomôcť spoločnosti Lucid Motors dosiahnuť zisk už v nasledujúcich rokoch.

Zdroj: Youtube





ODPORÚČANÉ