SERVIS

Banner: S trvalo udržateľnými batériami naďalej na čele vývoja

Olovené batérie sú neodmysliteľné pre palubné napájanie moderných elektromobilov.

Vydané  Text: 

Transformácia automobilového priemyslu je nezvratná. Elektromobilita, trvalá udržateľnosť a inovácie vytvárajú mobilitu budúcnosti.

Spoločnosť Banner, špecialista na prémiové batérie, na veľtrhu Automechanika 2024 od 10. do 14. septembra 2024 (hala 4.1, stánok D51) so svojou širokou ponukou inovatívnych autobatérií typu štart-stop a komplexného sortimentu príslušenstva predvedie, aké dôležité je odhodlanie k zmenám a duch inovácií.

„Ako prvý odborník a poradca pre štartovacie a palubné sieťové batérie, ako aj poskytovateľ rozsiahleho sortimentu príslušenstva sme neoddeliteľnou súčasťou modernej mobility“, zdôrazňuje Andreas Bawart, obchodný riaditeľ skupiny Banner. Návštevníci veľtrhu Automechanika 2024 sa o tom môžu presvedčiť v tradičnom rakúskom veľtržnom stánku batérií Banner v alpskom štýle, ktorý sa nachádza v hale 4.1, stánok D51.

Andreas Bawart, obchodný riaditeľ skupiny Banner

Andreas Bawart, obchodný riaditeľ skupiny Banner

 

Olovené batérie: neodmysliteľné pre palubné napájanie moderných elektromobilov

E-mobilita prakticky v žiadnom elektromobile nemôže fungovať bez spoľahlivých olovených batérií pre palubné napájanie. Elektrické a hybridné vozidlá sú totiž vybavené veľkým množstvom ovládacích prvkov, ktoré kladú vysoké nároky na výkon akumulátorov. Preto sa mnohí známi výrobcovia vozidiel spoliehajú na 12V olovené batérie palubného elektrického systému pre svoje elektrické a hybridné vozidlá, ktoré fungujú ako záložné batérie na zabezpečenie stability a dostupnosti palubného elektrického systému. 12V batéria slúži tiež ako vyrovnávacia pamäť pre zaistenie bezpečnosti jednotlivých funkcií. Batérie Banner Running Bull AGM sú považované za ideálne 12V štartovacie a palubné napájacie batérie pre mnohé modely elektromobilov a hybridov.

Trvalá udržateľnosť v celom hodnotovom reťazci

Batérie Banner sú tiež považované za priekopníkov v oblasti trvalej udržateľnosti. Pri recyklácii batérií sa spoločnosť spolieha na uzavretý recyklačný cyklus a veľký význam prikladá aj dodržiavaniu kritérií ESG (environmentálne, sociálne a riadiace kritériá). Vo výrobnom procese štartovacích batérií sa používa viac ako 95 % recyklovaného olova a pri výrobe skriniek batérií až 80 % recyklovaného polypropylénu. Kyselina sírová získaná zo starých batérií sa tiež spracováva na síran sodný, ktorý sa zase používa na výrobu čistiacich prostriedkov a skla. Snaha o maximálnu udržateľnosť sa v neposlednom rade premieta do celého výrobného procesu.

Štartovacie a palubné batérie Banner

Štartovacie a palubné batérie Banner

Priekopník v oblasti batérií typu štart-stop

Ako jeden z priekopníkov inovatívnych batérií typu štart-stop na zníženie emisií CO2 dodáva spoločnosť Banner Batterien výrobcom a dovozcom automobilov už niekoľko desaťročí batérie typu štart-stop do spaľovacích vozidiel. S 95 percentami je dnes drvivá väčšina spaľovacích vozidiel vybavených batériami so systémom štart-stop. Na trhu dominujú dve technológie: batéria AGM pre vozidlá vyššieho segmentu s najvyššou energetickou náročnosťou a batéria EFB pre kompaktné vozidlá s vysokou energetickou náročnosťou, ale jednoduchšími systémami štart-stop.

Bohaté príslušenstvo pre dlhú životnosť batérie

S cieľom zabezpečiť dlhú životnosť batérie spoločnosť Banner ponúka aj široký sortiment príslušenstva. Skupina Banner len na jar rozšírila svoj sortiment príslušenstva o profilové nabíjačky typu Accucharger 12 V 15 A / 24 V 7,5 A a Accucharger 12 V 25 A / 24 V 12,5 A, ako profesionálne prostriedky na nabíjanie a údržbu autobatérií. Profesionálne dvojnapäťové nabíjačky batérií pochádzajú z novej generácie plne automatických nabíjačiek s reguláciou napätia. Nabíjajú všetky 12 V a 24 V batérie, dokonca aj lítium-iónové batérie (LiFePO4) s integrovaným systémom správy batérií (BMS) sú pomocou dvoch nových nabíjačiek správne detekované a nabíjané.

Novinka v sortimente príslušenstva nabíjačka 15 A

Investície do výrobných priestorov

S tržbami vo výške 302 miliónov eur dokázala spoločnosť Banner Batterien v uplynulom finančnom roku udržať výsledky z predchádzajúceho roka. Tento vývoj je potrebné vnímať v kontexte náročného trhového prostredia. Spoločnosť Banner Batterien očakáva, že viac ako 90 percent elektromobilov bude aj naďalej používať 12 V palubné batérie využívajúce osvedčenú technológiu kyselín olova. Špecialista na batérie očakáva v nasledujúcich desiatich rokoch ďalší rast trhu s olovenými batériami o jedno až dve percentá ročne.

V ostatných troch rokoch investovala skupina Banner do rozvoja sídla spoločnosti v Leondingu viac ako 25 miliónov eur. Ťažiskom bolo a zostáva rozširovanie výrobných kapacít a modernizácia kancelárskej budovy. Investície do digitalizácie a zlepšovania procesov sú zárukou životaschopného vývoja spoločnosti do budúcnosti. Skupina v súčasnosti zamestnáva v celej Európe celkovo okolo 750 pracovníkov.

„Náš motivovaný tím predajcov vás v stánku spoločnosti Banner na veľtrhu Automechanika rád privíta a predstaví vám naše najnovšie inovácie,“ sumarizuje Andreas Bawart.

 





ODPORÚČANÉ