AKTUALITA

Passat Pro: Volkswagen predstavil luxusnú limuzínu, ktorú Európa nikdy neuvidí

Volkswagen predstavil luxusnú limuzínu Passat Pro, ktorá je určená pre čínsky trh. Tento sedan prekonáva európsky model dĺžkou, výbavou aj prémiovými materiálmi.

Vydané  Text: 

Ako už iste viete, Volkswagen Passat je v Európe dostupný len ako kombi. Rôzne trhy, rôzne obchodné politiky. V Číne predstavili svetu Passat Pro, limuzínovú verzia modelu strednej triedy, ktorá svojimi rozmermi a výbavou smeruje aj k vysokej (prémiovej) triede. Passat Pro nie je len sedan, ale má aj dlhší rázvor v porovnaní s európskym Passatom Variant a prémiovejšie materiály v kabíne.

Volkswagen Passat Pro pre čínsky trh.

Pamätáte si na časy, keď európski výrobcovia predávali v Číne degradované staré modely svojich vozidiel? To sa ale v posledných rokoch dosť zmenilo. Lukratívny trh s viac ako miliardou ľudí a vysoká konkurencia nútia výrobcov hodiť všetky svoje najlepšie aktíva do Číny. Passat Pro je produktom čínskeho SAIC a Volkswagenu. Predná časť je rovnaká ako u európskeho modelu, ale bočná a zadná časť sú individualizované.

Volkswagen Passat Pro pre čínsky trh.

Volkswagen Passat Pro je dlhý 5 006 mm, teda o 89 mm dlhší ako európsky kombík a má o 3 cm dlhší rázvor. Interiér je digitalizovaný, nová je aj obrazovka pre spolujazdca. Vozidlo má aj nové sedadlá s väčším množstvom peny. Tie sú elektricky nastaviteľné a ponúkajú funkcie ventilácie, vyhrievania a masáže v oboch radoch. Sedan poháňa 2,0-litrový preplňovaný benzínový motor TSI s výkonom 220 koní a krútiacim momentom 350 Nm. K dispozícii je aj sedemstupňová automatická prevodovka.






ODPORÚČANÉ