AKTUALITA

Dizajn s talianskym šarmom: Alfa Romeo Junior už zbiera ocenenia

Nový Alfa Romeo Junior, kompaktný športový automobil, ktorý stelesňuje taliansky dizajn, už získal prestížne ocenenie za najlepší dizajn v ankete nemeckého motoristického magazínu.

Vydané  Text: 

Model Alfa Romeo Junior bol predstavený iba nedávno a už získal prvé ocenenie za svoj dizajn v ankete čitateľov nemeckého motoristického magazínu AUTO ZEITUNG. Tento kompaktný športový automobil bol ocenený titulom Design Trophy za najlepší dizajn v kategórii „Malé automobily/mestské automobily/kompaktné automobily“. V ankete sa celkovo zúčastnilo 63 rôznych modelov automobilov.

Alfa Romeo Junior

Alfa Romeo Junior je príkladom toho, ako značka Alfa Romeo pristupuje k dizajnu vozidiel. Pri svojich kompaktných rozmeroch predstavuje moderný dizajn Made in Italy, ktorý vznikol v Alfa Romeo Centro Stile. Vyznačuje sa vyváženými proporciami, čistými líniami a dôrazom na kvalitu povrchových úprav. Dizajnéri sa snažili venovať pozornosť technickým komponentom vozidla a odkloniť sa od súčasných trendov, ktoré v tejto triede vozidiel často preferujú minimalistický prístup. Výsledkom je dizajn, ktorý zaujme na prvý pohľad.

Pri tvorbe dizajnu Alfa Romeo Junior sa dizajnéri inšpirovali bohatou históriou značky. Napríklad „Coda Tronca“ (zrezaná zadná časť vozidla) nie je len estetickým prvkom, ale prispieva aj k zlepšeniu aerodynamiky, čím zvyšuje efektivitu a rýchlosť vozidla. Tento dizajnový prvok zároveň vzdáva hold historickým modelom značky, ako je legendárne kupé Giulia TZ zo 60. rokov.

Alfa Romeo Junior

Predná časť modelu Alfa Romeo Junior je definovaná adaptívnymi svetlometmi Full LED Matrix s charakteristickou grafikou denných svetiel „3+3“ a trojuholníkovou prednou maskou. Tento dizajnový prvok je k dispozícii v dvoch rôznych verziách – Leggenda a Progresso. Verzia Leggenda obsahuje čiernu mriežku s nápisom Alfa Romeo, ktorá pripomína staršie športové automobily značky. Na druhej strane, verzia Progresso prináša modernú interpretáciu tradičných prvkov loga Alfa Romeo.

Interiér Alfa Romeo Junior je navrhnutý s dôrazom na detaily a kvalitu použitých materiálov. Dizajn kokpitu ponúka športový charakter spojený s pohodlím, čo podčiarkuje taliansky prístup k návrhu automobilov. Tento model predstavuje zaujímavú voľbu pre tých, ktorí hľadajú kombináciu športového ducha a mestského štýlu.





ODPORÚČANÉ