AKTUALITA

Keď ide do tuhého: Tesla Cybertruck dostala apokalyptický upgrade

Spoločnosti Archimedes Defense a Up.Fit sa spojili, aby vytvorili jedinečné vozidlo založené na populárnej Tesle Cybertruck.

Vydané  Text: 

Ak dôjde k apokalypse, jedným z najdôležitejších prvkov prežitia je byť riadne vybavený a dobre pripravený. Výsledkom spolupráce spomínaných firiem je model Sting Cybertruck, ktorý je určený na použitie v extrémnych podmienkach, a to ako pre civilné, tak aj pre vojenské účely.

Tieto dve spoločnosti vyvinuli tri rôzne verzie Cybertrucku, pričom každá z nich je optimalizovaná pre iný typ situácie. Uvedomujú si pritom obmedzenia, ktoré môžu mať elektrické vojenské vozidlá v určitých prostrediach, a preto sa rozhodli pridať špecifické úpravy, ktoré zvyšujú ich schopnosť prežitia a účinnosť v extrémnych podmienkach.

tesla-cybertruck-sting-protector (1) - TeslaMagazin.sk

Sting Baja je prvou z týchto verzií a je vybavený generátorom AMP Drive G125TM 800V. Tento generátor je navrhnutý tak, aby dokázal fungovať na rôzne typy palív vrátane leteckého paliva, nafty a bionafty. Schopnosť generátora nabíjať Cybertruck a ďalšie elektromobily výko nom až 125 kW z neho robí neoceniteľného pomocníka v odľahlých oblastiach. Okrem toho, Sting Baja obsahuje aj terénny balík úprav, ktorý ponúka výber dielov od Unplugged Performance. V budúcnosti je v pláne aj možnosť pridania voliteľného obojživelného balíka, ktorý by ešte viac rozšíril jeho schopnosti.

Sting Protector je druhou verziou a je navrhnutý pre nebezpečnejšie situácie. Tento model prichádza s off-roadovým balíkom, avšak jeho kľúčovým prvkom je oceľové brnenie, ktoré možno podľa potreby namontovať alebo odstrániť. Pancierovanie je navrhnuté tak, aby odolalo útokom z automatických pušiek kalibru 7,62 mm, čo robí tento model vhodným pre individuálne, firemné a vládne použitie v prostrediach s miernym ohrozením. Generátor je opäť dostupný ako voliteľná súčasť.

tesla-cybertruck-sting-apc (2) - TeslaMagazin.sk

Pre tie najnebezpečnejšie a najnáročnejšie situácie je určená verzia Sting APC. Toto vozidlo je vybavené ochranou proti improvizovaným výbušným zariadeniam a mínam, pričom jeho oceľové a keramické pancierovanie dokáže ochrániť posádku pred paľbou zo 14,5 mm ťažkých guľometov. Generátor je v tomto prípade voliteľným príslušenstvom, čo umožňuje ešte väčšiu flexibilitu pri jeho konfigurácii.





ODPORÚČANÉ