SERVIS

Nabíjanie na Shell: Komplexné riešenia v oblasti dekarbonizácie

Dekarbonizácia. Pre niekoho strašiak, pre niekoho neznámy výraz. No pre životné prostredie nevyhnutnosť. A pre firmy možnosť, ako sa odlíšiť od konkurencie. Ak niektoré z nich hľadajú erudovaného partnera, ktorý im s tým pomôže, prichádza Shell s komplexnou ponukou riešení.

Vydané  Text: 

Znižovanie uhlíkovej stopy patrí medzi najvýznamnejšie výzvy, ktorým ľudstvo momentálne čelí. Pritom existuje niekoľko spôsobov, ako sa k nemu možno postaviť. Prechod na elektrifikovanú dopravu pozostáva z viacerých krokov. Okrem samotných elektrifikovaných a elektrických vozidiel treba aj nabíjaciu infraštruktúru, s tým spojené vyúčtovanie a motiváciu k prechodu na elektrickú mobilitu.

V mnohých oblastiach ponúka spoločnosť Shell riešenia zamerané na firemnú klientelu vrátane komplexnej ponuky pre mobilitu, online správu nákladov spojených s prevádzkou vozového parku, prípadne nástrojov na dekarbonizáciu vozového parku. Tieto nástroje kombinuje Shell v komplexnom programe Smer nulové emisie, ktorý sprevádza firmy na ceste dekarbonizácie s udržateľnými nákladmi.

Odborníci spoločnosti Shell pomáhajú firmám analyzovať stav vozového parku a pri zohľadnení jeho veľkosti a skladby nastaviť ciele v oblasti dekarbonizácie a pripraviť plán dekarbonizácie. Tým, že sústredia všetky dostupné dáta o vozidlách do jednej platformy, poskytujú firmám objektívny obraz o ich flotile a pomáhajú im urobiť prvý krok v procese dekarbonizácie. Spolu s tým ponúka Shell službu Shell Recharge, ktorá prináša veľmi vysoký štandard nabíjania elektrovozidiel. V závislosti od schopností vozidla a aktuálnych možností elektrickej siete umožňuje nabíjanie výkonom až do 180 kW.

Už v súčasnosti ponúka skupina Shell 60 000 vlastných nabíjacích bodov v 30 krajinách sveta. V rámci celej akceptačnej siete Shell Recharge a v partnerských sieťach, ktoré sú dostupné pre firemných zákazníkov s hybridnou kartou Shell, je k dispozícii už viac ako 700 00 nabíjacích bodov, z toho viac ako 1 400 na Slovensku a tento počet stúpa. Tento počet sa bude postupne zvyšovať a prispejú k tomu aj nové nabíjačky na slovenských cestách.

Shell pri nabíjaní intenzívne myslí aj na pohodlie užívateľov počas celého procesu. Nabíjacie miesta v noci primerane osvetlí, pre vyššiu bezpečnosť na ne dohliadnu kamery a pri manipulácii s káblami pomôžu praktické držiaky.

Firemní zákazníci Shell, na základe podpísanej zmluvy, môžu požiadať o vydanie hybridnej karty Shell a využívať ju na platbu priamo, alebo prostredníctvom aplikácie Shell Recharge pri nabíjaní elektromobilov. Jednu kartu tak využijú na platbu za nabíjanie, tankovanie a úhradu ďalších nákladov spojených s prevádzkou vozového parku, čo prináša lepší prehľad do účtovníctva, ale aj správcom flotíl.

Vďaka spolupráci s partnerom je riešenie rozšírené o nástroje telematiky. Práve kombinácia údajov o transakciách a dát telematiky uľahčujú rozhodovanie o úsporných opatreniach a prechod na elektromobilitu.

Spoločnosť Shell tak opäť potvrdzuje svoju vysokú mieru inovácie a schopnosti prinášať svojim klientom riešenia, ktoré potrebujú nielen v súčasnosti, ale pripraví ich aj na budúcnosť.




Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.

ODPORÚČANÉ