Elektromobilita so ZSE Drive

City Hub Landererova: Bratislava má svoj prvý mestský nabíjací hub od ZSE Drive

Ako sme zvyknutí, najťažšie je začať. Bratislava má svoj prvý mestský nabíjací hub (nabíjacie centrum, alebo stredisko). Ďalšie budú isto rásť ako huby po daždi.

Vydané  Text: 

Začiatkom letných prázdnin sa podarilo úspešne otvoriť prvý slovenský nabíjací city hub, ktorý sa nachádza priamo v modernom centre mesta Bratislava, na Landererovej ulici, v blízkosti najmodernejších budov, strhujúcej architektúry a ekologicky zameraných riešení. V takejto spoločnosti nie je prekvapením, že priťahuje pozornosť najmä najmodernejšími architektonickými črtami, energetickými riešeniami, či funkčnou vybavenosťou.

Inšpirácie

,,Architektonické riešenie vychádza zo súčasných trendov komponovania stavby. Hlavným determinantom je nadčasový tvar fasády, ktorý upúta okoloidúcich a tým splní svoj zámer. Zároveň objekt vyhovuje aj z funkčného hľadiska. Zdedený objem sme preto rozčlenili do kompozične vyvážených dvoch priestorov interiéru a exteriéru, čím sme prispôsobili mierku objektu budúcim užívateľom,‘‘ priblížil Michal Oborný, zakladateľ a architekt spoločnosti INDEKS, ktorá stojí za návrhom City Hubu Landererova.

Prirodzene zelený

Budova je navrhnutá ako dvojpodlažná, nepodpivničená s jednoplášťovou vegetačnou plochou strechou s extenzívnou zeleňou, ktorá je nenáročná na zavlažovanie a udržuje vlahu. Hlavným determinantom je nadčasový tvar fasády, ktorý upúta okoloidúcich. Prezentuje sa unikátnym moderným preskleným zaobleným tvarom, ktorý vzhľadom a kvalitou prevedenia nadväzuje na charakter projektu Sky Park. Hranica medzi interiérom a exteriérom vizuálne zaniká vďaka preskleniu pavilónu. Vizuálne tienená časť sa nachádza vo vnútri pavilónu, kde je riešené zázemie retailu, technické zázemie a sociálne priestory. V interiéri sú použité prevažne prírodné materiály v kombinácii s korporátnou farebnosťou spoločnosti ZSE.

Zatiaľ najvyšší výkon

Inteligentné riešenia projektu minimalizujú energetickú náročnosť, spotrebu vody, regulujú energiu na vykurovanie v zime, chladenie v lete a pokročilé technológie udržiavajú kvalitu vnútorného ovzdušia. City Hub Landererova, tak ako aj všetky projekty ZSE Drive, využíva zelenú energiu zo slovenských vodných elektrární. Okrem nabíjacích staníc s výkonom až 400 kW, najvyšším na Slovensku, tu zákazníci nájdu aj inovatívne ekologické riešenie od spoločnosti Ecotank. To umožňuje dopĺňanie kvapaliny do ostrekovačov podobným spôsobom, ako je klasické tankovanie, teda bez potreby plastovej nádoby. Cieľom projektu je nie len dbať na spokojnosť zákazníkov, ale aj na udržateľnosť. Navrhnutý je tak, aby spĺňal funkčné, kapacitné, hygienické a tepelno-technické požiadavky podľa príslušných noriem. City Hub Landererova bude certifikovaný systémom LEED Retail na požadovanú úroveň Leed Gold.

Všetko pod jednou strechou

Vo vnútri objektu nájdu pohodlné útočisko pre osvieženie a regeneráciu síl hlavne zákazníci na elektromobiloch, ale zastaviť sa môžu aj chodci, či elektrocyklisti. V tomto priestore pod strechou sa spájajú jednotlivé formy dopravy. Je to miesto, kde si každý môže načerpať a dobiť energiu. V interiéri návštevníci nájdu, okrem samoobslužného kútika s občerstvením a kvalitnou kávou, aj možnosť pokochať sa najnovším elektrickým modelom Porsche Taycan, ktorého prítomnosť je výsledkom spolupráce s Porsche Centrum Bratislava.

 




Vždy som túžil pracovať s autami a tento sen sa mi splnil v tej najdokonalejšej podobe. A nevyužil som ho len na to, aby som sa mohol voziť po meste. Chcel som autám rozumieť a vedieť ich čo najlepšie ovládať. Tak som si ako prvé auto kúpil staré BMW 328i. Po rokoch úprav (auta aj šoféra 🙂 ) som s ním na Slovakia Ringu už naháňal oveľa novšie a silnejšie autá. Vždy ma fascinovala jazda na hrane a tak na okruhu trávim čo najviac času. Či už pre zábavu, alebo občas ako inštruktor. Autá nehodnotím len podľa infotainmentu a objemu kufra, ale najmä podľa charakteru, techniky a jazdných vlastností. Obľúbené autá? Toyota GT86, Mazda MX-5, BMW M3 a Porsche 911 GT3.


ODPORÚČANÉ