AKTUALITA

Ferrari čoskoro vyčistí svoje portfólio, tieto modely zmiznú z ponuky ako prvé

Talianska značka Ferrari plánuje vyradenie modelov SF90 a 812 GTS z ponuky, čo naznačuje príchod nových nástupcov.

Vydané  Text: 

Možno nepatríte práve medzi kľúčových zákazníkov Ferrari (tak ako každý normálny smrteľník). No ak by ste predsa len pokukávali po modeli SF90 Stradale, mali by ste sa poponáhľať a vyplniť objednávku. Ukázalo sa, že dni hybridného superšportiaku sú spočítané, pretože značka oficiálne potvrdila bezprostredné stiahnutie tohto modelu z katalógu.

Ferrari SF90 Stradale

Ak by ste nevedeli, taliansky hybrid je vybavený elektrifikovaným motorom 4,0 biturbo V8, ktorý vyvinie ohromujúci výkon 1 000 koní. Vo výkonnostnom portfóliu značky tak zostane dosť veľká medzera. Ale nemusíme „prepadať panike“, veríme, že Ferrari dodá náhradu hodnú svojho mena.

Maranello tiež ohlásilo, že sa skončí aj predaj 812 GTS. Jeho náhrada, 12Cilindri Spider, ale bola predstavená pred niekoľkými mesiacmi. Slot teda nezostal neobsadený, keďže prvé exempláre nového GT s vpredu umiestnenou V12 by by sa už čoskoro mali začať vyrábať.

Oznámenie odchodu SF90 do dôchodku bolo ale trochu nečakané, pretože je na trhu iba 5 rokov. Jeho náhradu zatiaľ nepoznáme. Vieme napríklad, že Ferrari plánuje budúci rok uviesť na trh nový 100% elektrický model. Je však takmer nemožné zistiť, či ide o nástupcu SF90, keďže toto elektrické vozidlo budúcnosti je stále maskované.

Ferrari 12Cilindri Spider

Tiež nesmieme zabudnúť na aktuálny výskum, ktorý značka venuje vodíku. V tomto prípade by ale nemalo ísť o SUV, ale o hypotetické superauto. Snáď značka ešte prinesie svojim priaznivcom tepelne poháňaný športiak…

Zdroje:  Ferrari





ODPORÚČANÉ