AKTUALITA

Známa značka elektromobilov vyhlásila bankrot, európsky trh už neokúsi

Ťažkosti nemajú len európske automobilky, presýtenosť trhu trápi aj útočníkov tradičných značiek – Číňanov! Human Horizons oficiálne vyhlásila bankrot.

Vydané Text: 

Je to veľké prekvapenie? Úprimne, ani nie. Spoločnosť totiž ešte začiatkom roka 2024 oznámila, že má obchodné problémy. Najmä automobilka HiPhi, ktorá je závislá na Human Horizons, už vlani vo februári vykázala rizikové čísla. V tej chvíli sa spustili všetky alarmy, pretože HiPhi sa už chystalo vstúpiť do Európy so svojou ponukou elektromobilov.

Známa značka elektromobilov vyhlásila bankrot

Spoločnosť pozastavila výrobu troch elektromobilov X, Z a Y. Týmto krokom sa Human Horizons snaží získať čas a zabezpečiť si potenciálneho partnera, ktorý by ju podporil v jej poslaní, ako aj refinancovať jej podnikanie. Napriek všetkému sa zdá, že spoločnosť v tejto situácii nemá budúcnosť. Momentálne je ich jedinou nádejou, že značka prežije, ak príde investor, ktorý bude pokračovať v práci HiPhi.

Známa značka elektromobilov vyhlásila bankrot

Human Horizons síce vyhlásili bankrot, no podľa tradičného postupu sú teraz pod jurisdikciou čínskeho súdu, ktorý rozhodne, čo s firmou a značkami ďalej. Majetok Human Horizons nepostačoval na zaplatenie všetkých splatných dlhov, má však určitú hodnotu a možnosť reorganizácie – uviedol vo svojej správe o spoločnosti čínsky súd. 








Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie