AKTUALITA

Chýbal vám Volkswagen Up? Jeho nástupca príde už v roku 2027

Nemecká automobilka Volkswagen pripravuje nový elektromobil, ktorý sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude volať ID.1, a nahradí tak model Up!

Vydané Text: 

Volkswagen na International Motor Show IAA MOBILITY ešte v roku 2021 predstavil svoju víziu malého elektrického auta – ID.LIFE. Dizajn štúdie, za ktorou stojí aj slovenský dizajnér Jozef Kabaň predznamenala, ako bude vyzerať VW Polo, SEAT Ibiza či Škoda Fabia po roku 2025.

Chýbal vám Volkswagen Up? Jeho nástupca príde už v roku 2027

Dizajn je prispôsobený požiadavkám mladých ľudí. Auto vytvára jeden celok, ktorý pozostáva z viacerých častí vyrobených z udržateľných materiálov. Napríklad strecha ID. LIFE je vyrobená zo špeciálnej látky a vzduchových kapsúl tak, aby bola čo najľahšia a dala sa bez problémov zhodiť. Tým sa vytvorí pre cestujúcich neobmedzený pocit slobody. Podobný materiál sa ukrýva aj na prednej kapote.

Teraz však k očakávanému modelu. Najpravdepodobnejším názvom novinky bude ID.1, keďže pôjde o priameho nástupcu modelu Up! Podľa Motor1 sa premiéra uskutoční v roku 2027. Toto malé mestské autíčko bude postavené na platforme MEB.

Zaujímavosťou je, že v záujme zníženia výrobných nákladov nebude model vybavený pokročilými asistenčnými systémami vodiča. Kabína bude viac zameraná na všestrannosť a praktickosť ako na techniku. Myšlienka Nemcov je ja jasná – nástupca modelu Up! musí byť naozaj dostupný. Aktuálne je najlacnejším produktom európskej zostavy VW Polo.

Chýbal vám Volkswagen Up? Jeho nástupca príde už v roku 2027

Inzercia

Inzercia

Pripomeňme si, že subkompakt Up! pôvodne nahradil model Fox a zostal na montážnej linke 12 rokov. Koncern Volkswagen krátko pred odchodom do dôchodku zastavil aj výrobu príbuzných pochádzajúcich od sesterských značiek, teda Seat Mii a Škody Citigo.

Už pred rokom Volkswagen uviedol, že pripravovaný subkompaktný model (ID.1) bude cenovo začínať pod hranicou 20 000 eur  a nateraz tieto plány zostávajú nezmenené. Miniatúrny hatchback bude na trhu až tri roky ako prvá časť programu cenovo dostupných elektromobilov Volkswagenu.







Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie