AKTUALITA

Finančný kolaps Recaro: Známy výrobca autosedačiek vyhlásil bankrot

Recaro dlhé roky ponúkalo špičkové autosedačky, ktoré boli obľúbené v športových a luxusných vozidlách. Až doteraz…

Vydané Text: 

Recaro – jeden z popredných svetových výrobcov autosedačiek sa ocitol v ťažkej finančnej situácii a vyhlásil bankrot. Vedenie spoločnosti prechádza do administratívneho režimu a 215 zamestnancov pravdepodobne dostane výpoveď, informovali nemecké médiá.

Recaro pritom dlhé roky ponúka jedny z najlepších autosedačiek, vďaka čomu sú obľúbené v športových autách aj luxusných modeloch. Spoločnosť tiež dodáva sedadlá pre motoristické tímy a dokonca vyrába lavičky pre futbalové tímy.

Inzercia

Inzercia

Napriek svojim úspechom v priebehu rokov sa spoločnosť Recaro ocitla vo veľmi ťažkej situácii, pretože finančná stránka spoločnosti sa nedávno vážne zhoršila. Zamestnanci podporili firmu v ťažkých časoch tým, že sa vzdali časti svojich miezd, to však nemalo očakávaný efekt a skončilo to vyhlásením konkurzu.

Vedúci predstavitelia nemeckého odborového zväzu automobilového priemyslu IG Metall vyjadrili nádej, že prijmú všetky možné opatrenia na záchranu pracovných miest a nájdenie udržateľného riešenia. Upozorňujú však, že nádej na záchranu spoločnosti je malá.

História spoločnosti Recaro

História spoločnosti Recaro sa začala v roku 1906, keď Wilhelm Reutter založil firmu Reutter Carosserie-Werke v Stuttgarte, Nemecku. Pôvodne sa spoločnosť zaoberala výrobou karosérií pre luxusné automobily. V nasledujúcich desaťročiach si Reutter vybudoval vynikajúcu reputáciu vďaka kvalitným karosériám pre značky ako Daimler a Porsche. Jeho práca bola známa precíznym spracovaním a zaujímavým dizajnom.

Počas druhej svetovej vojny sa výroba spoločnosti sústredila na vojenské vozidlá. Po vojne sa Reutter zameral na obnovu a modernizáciu svojich výrobných kapacít. V 50. rokoch sa stal hlavným dodávateľom karosérií pre Porsche. Spoločnosť vyrobila karosérie pre ikonický model Porsche 356, čím si upevnila svoje miesto v automobilovom priemysle.

V roku 1963 sa Reutter transformoval na spoločnosť Recaro (skratka z Reutter Carosserie). V tom istom roku sa firma rozhodla zamerať na výrobu automobilových sedadiel, čím odštartovala svoju novú éru. Tento krok sa ukázal byť mimoriadne úspešným. Recaro sa stalo synonymom pre vysokokvalitné, ergonomické a bezpečné autosedačky. V roku 2011 divíziu sedadiel spoločnosti Recaro získala spoločnosť Johnson Controls, jeden z hlavných dodávateľov v automobilovom priemysle. Tento krok mal zabezpečiť ďalší rozvoj a rast Recaro na globálnom trhu.

Inzercia

V najbližších mesiacoch sa ukáže, čo Recaro chystá. Nový manažérsky sa teraz bude zaoberať otázkou, či je možné spoločnosť zachrániť. Zamestnanci a manažment dúfajú, že sa podarí nájsť riešenie , ktoré zachová pracovné miesta a zabezpečí udržateľnú budúcnosť spoločnosti.







Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie