PORADŇA

Ako sa vyhnúť kúpe auta, ktoré bolo používané ako taxík?

Farba zohráva dôležitú úlohu pri ich rozpoznávaní. Najzložitejšie na identifikáciu sú však taxíky z Francúzska.

Vydané  Text: 

Na trhu s ojazdenými autami sa často objavujú vozidlá nezvyčajných farieb za veľmi lákavé ceny. Mali by ste byť obozretní, pretože môže ísť o bývalé taxíky. Poradíme vám, ako takéto autá spoznať.

Taxíky majú v rôznych krajinách špecifické farby. Napríklad v New Yorku sú to žlté taxíky, najmä značky Ford, Nissan alebo Toyota. Londýnske a ďalšie britské mestá využívajú prevažne čierne taxíky. V Nemecku sú taxíky často béžové alebo majú farbu podobnú majonéze. Po tom, ako najazdia veľké množstvo kilometrov, sa tieto autá často objavujú na sekundárnom trhu a kupujú ich aj slovenskí predajcovia.Automobil, Taxi, Taxi Prihlásiť

V Mexiku boli do roku 2012 oficiálnymi taxíkmi zelené VW Beetles, ktoré dostali prezývky „krokodíl“ alebo „zelené papagáje“. Tokijské taxíky sú typicky biele, čo zodpovedá miestnym estetickým normám. V marockých mestách ako Marakéš a Agadir sú taxíky červené.

Pri kúpe auta na sekundárnom trhu zbystrite pozornosť pri týchto farbách – béžové taxíky pochádzajú z Nemecka, žlté a biele zasa z Talianska. Identifikácia bývalých taxíkov z Francúzska je komplikovanejšia, pretože tam nemajú jednotnú farbu.Taxi, Dopravná Zápcha, Doprava

Dávať si pozor na taxíky je dôležité, pretože tieto vozidlá majú často najazdených obrovské množstvo kilometrov a môžu mať opotrebované komponenty, čo môže skrátiť ich životnosť a zvýšiť náklady na údržbu a opravy.






ODPORÚČANÉ