AKTUALITA

Cybertruck nie je taký žiadaný, ako si mysleli. V USA má slabé predaje

Alebo iba žiadanejšiu konkurenciu. Cybertruck má totiž vo svojej kategórii proti sebe Ford F-150 Lightning.

Vydané  Text: 

Kto povedal, že nový Cybertruck od Tesly bude zárukou úspechu? Momentálne to tak nevyzerá. V súčasnosti sa značka snaží skôr prilákať zákazníkov. V druhom štvrťroku tohto roka bolo celosvetovo dodaných 443 956 vozidiel, čo je menej ako v rovnakom čase minulého roka (466 140 kusov).

Tesla Cybertruck indicates competitive EV truck specs | Automotive News

Model 3 zachraňuje predaje svojim restylingom, ale Model Y, ktorému chýba facelift v polovici kariéry, má klesajúcu tendenciu (-26 % od začiatku roka v Európe). V tomto pochmúrnom kontexte sa Cybertruck snaží prilákať aj Američanov, hoci prvotný záujem ho predurčoval na veľký úspech.

Je tu však niečo nepríjemnejšie. V rovnakej kategórii, v kategórii elektrických pick-upov, vedie Ford F-150 Lightning s počtom 14 993 predaných kusov, pričom záujem oňho stále rastie (+44 %). Od F-150 v Amerike sa vlastne neočakávalo ani nič iné.

2024 Ford F-150 Lightning® Truck | Pricing, Photos, Specs & More | Ford.ca

14 993 z celkového počtu 352 406 exemplárov, to je však v pomere málo, sotva viac ako 4 %. Čo to znamená? Že americkí kupci nie sú blázni do elektrických pick-upov. Tesla sa môže tešiť z predajov svojho modelu Y, ktorý je v Amerike hitom. Zákazníci si objednali okolo 209 000 predaných vozidiel, čo z neho robí 4. najpopulárnejší model v USA za F-150, Chevrolet Silverado (tiež pick-up) a Toyotou RAV4.





ODPORÚČANÉ