AKTUALITA

Nové Subaru WRX Project Midnight je facka do tváre všetkým priaznivcom verzií STI

Japonská automobilka dorazí na Festival rýchlosti v Goodwoode s novým vyladeným Subaru WRX, mnohých ale projekt Midnight nepoteší.

Vydané Text: 

Chýbajú vám v Európe Imprezy a odvodené športové modely Subaru WRX? Nie ste sami. Automobilka ich samozrejme neponúka kvôli hroziacim pokutám za emisie, ale napríklad v Spojených štátoch si ich kúpite.

Práve tamojšie zastúpenie príde už zajtra tak trochu provokovať Európanov. Dorazí totiž na aktuálne začínajúci Festival rýchlosti v britskom Goodwoode s nový WRX Project Midnight. Ona to je ale tak trochu facka všetkým zákazníkom značky a špeciálne priaznivcom športových modelov STI.

Subaru WRX

Inzercia

Inzercia

Project Midnight je totiž jednorazová záležitosť, ktorá neukazuje „čo vám raz ponúkneme“. Ale – žiaľ – len ukazuje „pozrite, čo dokážeme, ale nepredáme vám to“.

Novinka je tak trochu odkazom na špeciál Airslayer Gymkhana, s ktorým pilot Travis Pastrana predvádzal, ako môže vyzerať zábavná profesionálne nakrútená zábava. A jeho technické parametre sú jedným slovom ohromujúce.

Subaru WRX

Pod kapotou klasika

Auto poháňa preplňovaný plochý dvojlitrový štvorvalec vyladený na 679 koní a 920 newtonmetrov, pričom boxer sa nechá vytočiť až na 9500 ot./min! Silu motora musia na povrch preniesť 18-palcové kolesá obuté do pneumatík Yokohama, ohromujúce sú však uvedené čísla v ďalšom kontexte.

Čo tým máme na mysli? WRX Project Midnight má totiž pohotovostnú hmotnosť len 1120 kg, čo je o 454 kilogramov menej v porovnaní so sériovým Subaru WRX.

Subaru WRX

A prečo sme si rypli do Subaru? Pretože Subaru Motorsports USA a tím Vermont SportsCar vytvorili fantastický stroj, pochvália sa ním aj pred európskymi motoristami, ale nepredajú nám ho.

Inzercia

Môžete samozrejme namietať, že ide prakticky o pretekársky špeciál. Lenže Ford, Porsche, BMW a ďalšie automobilky dokazujú, že klientela existuje aj pre tento typ veľmi drahých vozidiel. Pritom Subaru dokazuje, že dokáže skvelé veci. Len by nám ich mohla občas aj ponúknuť.

 







Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie