ZAUJÍMAVOSŤ

Toto Bugatti Tourbillon stojí „iba“ 318 000 eur, no zajazdiť si na ňom nemôžete…

Nové hodinky Bugatti Tourbillon od Jacob & Co posúvajú hranice hodinárstva a luxusu.

Vydané Text: 

Meno Bugatti Tourbillon spôsobilo v algoritme vyhľadávača Google skutočný zmätok. Najmä preto, že automobilka spolupracovala s hodinárskou spoločnosťou Jacob & Co na výrobe hodiniek Bugatti Chiron Tourbillon už v roku 2020.

Počet hodiniek bol obmedzený na 250 exemplárov a každé mali mini „motor W16“ a stáli približne 260 000 eur. Teraz sa ten istý hodinár  opäť postaral o to, aby sa veci ešte viac „skomplikovali“.

BR1_Blue_Theme_Blue-2 копия 2 (1)

Jacob & Co teraz predstavil nové hodinky s názvom Bugatti Tourbillon , ktoré majú odrážať zložitosť a vzhľad najnovšieho hypercaru Bugatti. Má čierne titánové puzdro, ako aj zafírový „blok motora“ so 16 titánovými piestami.

Najpôsobivejšou funkciou týchto hodiniek je 20-sekundová sekvencia, ktorá ukazuje miniatúrny „motor“ v akcii. Toto hodinárske majstrovské dielo sa aktivuje stlačením tlačidla a v ére „nudných inteligentných hodiniek“ je nesmierne výnimočné.

BR1_Blue_Theme_Blue-1 копия — копия 2 (1)

Inzercia

Inzercia

Hodinky majú 557 komponentov. Okrem toho je tu dvojitá rezerva pohonu, korunka imitujúca ovládacie tlačidlá v aute a ciferník, ktorého dizajn je inšpirovaný prístrojmi nového Bugatti. Jacob & Co prezradil, že desať dizajnových prvkov bolo „prekreslených“ priamo z auta.

Nebudú pre každého

Spoločnosť poukazuje na to, že tvar je rovnaký ako pri reálnom aute, s prednou maskou lemovanou dvoma bočnými vetracími otvormi. Po stranách puzdra sú dva veľké otvory zo zafírového skla, tvarované a tónované ako bočné sklá auta.

Number 2 (1)

Obe spoločnosti začali plánovať svoje majstrovské diela v septembri 2022 a tím hodinárov Jacob & Co minulý rok navštívil dizajnérske štúdio Bugatti, aby nahliadol na dizajn auta. Hodinky vznikali 18 mesiacov v spolupráci s dizajnérskym tímom automobilky.

Zakladateľ Jacob & Co, Jacob Arabo, povedal: „Žijem, aby som posunul hodinárstvo na novú úroveň, prichádzal s dizajnom a komplikáciami, o ktorých sa nikomu ani nesnívalo. Bugatti je to isté. Všetko posúvajú nad to, čo si každý myslí, že je limit. Bugatti Tourbillon sú naše najpokrokovejšie hodinky a veľký úspech skvelého partnerstva.“

Bugatti Tourbillon

Výroba bude obmedzená na 150 exemplárov a hodinky budú údajne začínať na sume 318 000 eur.








Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie