AKTUALITA

Urážka tradície či logická evolúcia? Toto je prvé ostré elektrické Mini John Cooper Works E

Zatiaľ sa schováva pod tenkou „šupkou“ maskovacej fólie, pred sebou ale máte funkčný prototyp Mini John Cooper Works E. Na baterky…

Vydané  Text: 

Jeho celé meno je Mini John Cooper Works E PROtotype. A už z názvu je zrejmé, že v tejto chvíli ešte nejde o sériový automobil. Je to však len otázka času…

Mini Cooper je už istý čas diferencovaný na dve vývojové vetvy. Na základoch minulej generácie automobilka postavila nový model (trojdverový F66 a päťdverový F65), ktorý pokračuje so spaľovacími motormi. A súbežne s ním uviedla na trh elektromobil (J01), pričom ten Briti pre zmenu vyvinuli s čínskou značkou Great Wall.

Mini John Cooper Works E

Inzercia

Nový John Cooper Works E je pokračovaním druhej vetvy a Mini ho predstavuje ako „vôbec prvý elektrický športový model JCW“.

V akcii už budúci týždeň

Automobilka dorazí s batériovou novinkou na Festival rýchlosti v Goodwoode, kde ho verejnosti predstaví v akcii, v rámci tradičných jázd. Známe podujatie štartuje už o pár dní, potrvá od 11. do 14. júla, na ňom ale produkčný automobil neuvidíme. Mini ho ponechá v maskovacej fólii i s nápismi, ktoré naznačujú, že JCW E vzniklo v spolupráci s pretekárskym tímom Bulldog Racing.

Mini John Cooper Works E

Inzercia

Odhalenie finálnej podoby auta čakajte „koncom tohto roka“ a v prípade, že vám nevonia jeho elektrický pohon, nevešajte hlavu. Mini súčasne s predstavením prvých fotografií batériového ostrého Coopera oznámilo, že pracuje tiež na vývoji benzínovej verzie John Cooper Works.

Inzercia

Inzercia






ODPORÚČANÉ



Inzercia