Aktualita

Nové MG HS na prvých fotkách. V premiére ho predstavia už o pár dní v Goodwoode

Čínsky koncern SAIC zverejnil prvé zatmavené fotografie novej generácie SUV MG HS, technicky bude vychádzať z Roewe RX5.

Vydané  Text: 

Čínska automobilka začiatkom tohto týždňa zverejnila prvé zábery novej generácie modelu HS. Na prvý pohľad je to prirýchlo, veď len začiatkom tohto roka sa aj na Slovensku začala predávať súčasná generácia MG HS po facelifte. Má to však logické vysvetlenie.

Aktuálny modernizovaný model sa v Číne predáva už tri a pol roka. Je preto dosť starý, aby ho nahradilo úplne nové auto. Tentoraz však na novinku nebudeme musieť čakať, koncern SAIC ju dokonca vo svetovej premiére predstaví v Európe.

„Nový“ model HS

Kompletné verejné odhalenie SUV čakajte už o týždeň, konkrétne 11. júla na festivale rýchlosti v Goodwoode (ktorý leží v grófstve Sussex, vo Veľkej Británii). Aj preto zatiaľ nemám žiadne oficiálne informácie o tomto modeli. A neoficiálne? Zákulisné informácie z prostredia automobilky hovoria o prezlečenom sesterskom SUV Roewe RX5 (na obrázku).

Tieto „dohady“ v podstate potvrdzujú aj prvé fotky, respektíve krátke video, na ktorom nám HS predstavili. Z nich jasne vidno, že silueta novinky, tvar zadných svetiel a dokonca aj hliníkové disky sú na oboch autách prakticky identické. Súčasná tretia generácia modelu RX5 meria na dĺžku 4655 mm a má rázvor náprav 2700 mm. Aby sa MG odlíšilo od svojho súrodenca, bude mať mierne pozmenené predné partie a kvôli tomu možno tiež trochu inú dĺžku.

Bude HS elektrický?

Jasnú odpoveď na túto otázku sa dozvieme až 11. júla. Ale zdroje z prostredia automobilky to nevylučujú. Taktiež nie sú známe ani technické údaje ohľadom techniky pod prednou kapotou. Pravdepodobne bude novinka v ponuke s jedným spaľovacím motorom a ako plug-in hybrid (PHEV).

Inzercia

Inzercia

 

Inzercia






ODPORÚČANÉ



Inzercia