AKTUALITA

Má BMW XM nejakú budúcnosť? Problém impozantného SUV nie je vo vysokej cene

BMW XM sa prezentuje najluxusnejšie a najdrahšie SUV, ktoré značka vyrobila. Jeho budúcnosť však tvorí jeden veľký otáznik.

Vydané  Text: 

Projekt sa môže totiž skončiť skôr, ako sa očakávalo, uvádza Automotive News. Plány na úplne elektrickú hnaciu sústavu druhej generácie, ktorá bola vyvinutá pod kódovým označením G79, boli nateraz odložené, tvrdí publikácia. Dokonca aj súčasná plug-in hybridná verzia BMW XM by mohla zísť z montážnej linky skôr, než bolo v pláne.

BMW XM.

 

Inzercia

Nemecká značka sa k informáciám zatiaľ nevyjadrila. Podľa niektorých predpokladov odmietnutie plne elektrických súvisí s klesajúcim dopytom po elektromobiloch na trhoch v Európe a Spojených štátoch. Podľa iných hypotéz ostali predaje aktuálneho XM pod očakávaniami BMW aj napriek tomu, že SUV v prvom roku na trhu prekonal rekordy.

Ukončenie výroby XM bolo doposiaľ naplánované na leto 2027, ale tento dátum by sa mohol posunúť na koniec roku 2025. To znamená, že v rámci ušetrenia nákladov by bol model bez faceliftovej verzie. Rozhodnutie bavorského produktového oddelenia by malo padnúť už čoskoro, pretože bude závisieť od predajov modelu v tomto roku.

BMW XM.

Ak sa nezlepšia, hybridné SUV pravdepodobne zmizne zo scény. Isté však je, že BMW tento model úplne nezatratí. Jednou z možností je, že sa stane alternatívou s nulovými emisiami so skutočne brutálnym výkonom na trhu tých najexkluzívnejších elektromobilov. Budeme čakať…

Inzercia

Inzercia






ODPORÚČANÉ



Inzercia