AKTUALITA

DS 7 Vauban: Obrnené SUV, pôvodne vyrobené pre Macrona, je teraz dostupné aj pre vyvolených

DS nemá vo zvyku vyrábať obrnené vozidlá, ale predsa sa našla výnimka.

Vydané  Text: 

Toto je niečo skutočne nezvyčajné. Francúzska automobilka DS pripravila pre prezidenta Emmanuela Macrona špeciálne obrnené SUV a keďže sa okolo neho spustila vlna nadšenia, rozhodla sa vyrobiť v malej sérii verziu chránenú pred strelnými zbraňami s názvom DS 7 Vauban.

DS 7 Crossback Élysée, el sorprendente SUV presidencial de la República  Francesa

 

Vďačí za to najmä aramidom, čo je trieda ľahkých materiálov, ktorá je obzvlášť odolná voči poškodeniu a teplu. Obsahuje tiež vlákna HPPE a pancierovú oceľ, takže spĺňa úroveň ochrany VPAM 4. Všetky tieto doplnky chránia pasažierov DS 7 aj pred Magnumom 357, pričom vozidlo vďaka nim pribralo 164 kilogramov. Podľa informácií poskytnutých spoločnosťou si DS 7 Vauban zachováva rovnakú brzdnú dráhu ako klasicky vybavená verzia.

Na druhej strane ale išla dole krivka zrýchlenia, ktorá sa spomalila o 0,2 sekundy, takže šprint na stovku stúpol z pôvodných 5,9 sekúnd na 6,1 sekundy. Pre zachovanie dynamiky sa DS 7 Vauban spolieha na plug-in hybridný motor E-Tense 4×4 s výkonom 300 koní. Okrem toho má stále zabudované odpruženie DS Active Scan, aby poskytovalo maximálne pohodlie. Šoférovi tiež pomáha polomer otáčania 10,45 m.

DS 7 VAUBAN : GEPANTSERDE PLUG-IN HYBRIDE | DS Automobiles | Stellantis

Inzercia

 

To všetko sa samozrejme odrazí aj na cene. Návšteva dielní WELP France v Hérimoncourte, blízko výrobnej linky v Mulhouse, zvyšuje vstupnú cenovku na 165 000 eur. Za túto cenu máte Vauban nárok na interiér vyrobený na mieru. Nakoniec si môžete vybrať aj z rady možností, ako pre ochranu (automatické hasiace prístroje, uzavretý okruh ventilácie, siréna alebo interkom atď.), ako aj pre pohodlie cestujúcich (prídavné USB zásuvky, lampičky na čítanie atď.) alebo prispôsobenie podľa vlastného vkusu (farba karosérie, čalúnenie interiéru, výšivky, držiaky, vlajky atď.).





ODPORÚČANÉ



Inzercia