AKTUALITA

Volvo odošle zákazníkom nedokončené autá. Počkajte si na aktualizáciu, odkazuje

Stalo sa totiž, že museli dospieť k rozhodnutiu, vypustiť do sveta nedokončené autá. Teda nie tak úplne. Problém sa dá vyriešiť neskôr.

Zákazníkom neostáva nič iné, ako čakať na opravnú aktualizáciu
Vydané  Text: 

Volvo už dávnejšie predstavilo pripravovaný model EX90, ktorý mal byť dodávaný zákazníkom už začiatkom tohto roka. Tieto predstavy sa ale nenaplnili, pričom k prvým zákazníkom príde až v tomto období. Problémom mali byť softvérové ťažkosti, s ktorými firma veľmi dlho bojovala.

Tento boj ale ešte nezvládli

Stalo sa totiž, že museli dospieť k rozhodnutiu, vypustiť do sveta nedokončené autá. Teda nie tak úplne. Nové elektromobily EX90 totiž sú hotové, no chýbajú im niektoré dôležité funkcie. Majitelia a potenciálni zákazníci sa však nemusia báť. Tieto problémy sa dajú vyriešiť jednoducho, a to aktualizáciou na diaľku(OTA).

Aspoň tak stálo v e-maile, ktorý sa spoločnosť rozhodla rozposlať všetkým tým, ktorí si toto vozidlo predobjednali s časovou rezervou. Tých táto správa nepotešila, no asi budú radi, že svoje auto dostanú po rôznych odkladoch. Čoho sa ale nateraz nedočkajú?

Volvo EX90

Chýbať majú dokonca aj niektoré bezpečnostné funkcie, a preto je otázne, do akej miery bude auto bezpečné. V e-maile stojí, že do plnej prevádzky zatiaľ nebude zapojený LiDAR systém, ktorý monitoruje okolie auta a dodáva mu bezpečnosť. Okrem toho zo začiatku nebude fungovať ani upozornenie na prichádzajúcu križovatku, asistent rýchlosti v zákrutách či bezdrôtové nabíjanie a bezdrôtové fungovanie systému Apple CarPlay.

Chýbať zatiaľ bude aj svetlý režim

Dnes už tradične displeje auta podporujú dva režimy, a to denný a nočný, prípadne svetlý a tmavý. Tentokrát sa do auta podarilo bezproblémovo dostať práve ten tmavý, ktorý by vodiči mali využívať najmä pri cestovaní v znížených svetelných podmienkach. Aktualizácia by o nejaký čas mala sprístupniť aj základný svetlý, ktorý je cez deň užívateľsky prívetivejší.

Volvo EX90

Zákazníkov navyše nepoteší ani zvýšená konzumácia batérie systémami počas nočného státia vozidla. Spoločnosť Volvo hovorí, že počas noci sa im môže stratiť približne 3 % energie z akumulátora. Môžu za to najmä „vysoko pokročilé funkcie“, ktoré musia teraz bežať na pozadí a ukončí ich až následná aktualizácia.  Kedy tá príde je zatiaľ otázne, no spoločnosť určite nebude chcieť, aby to trvalo dlho.

Inzercia

Inzercia

Zdroj: Motor1





ODPORÚČANÉ



Inzercia