Ford pripravuje oživenie legendy. Model Capri sa vráti v nečakanej podobe

Ford Capri patril medzi legendy minulého storočia. Teraz sa automobilka nenápadne pripravuje na jeho návrat.

Proporcie karosérie síce zostanú v triede kupé, no už nepôjde o konkurenta pre amerického Mustanga.
Aký pohon bude mať nové Capri?
Vydané  Text: 

Automobilový svet zažíva v posledných rokoch akúsi renesanciu legendárnych označení. Príkladom je Ford Bronco, Renault 5 či Toyota Supra. Ak by sme sa pozreli do histórie ešte hlbšie, určite by sme nejaký ten model, ktorý sa nedávno dočkal vzkriesenia, ešte našli. Teraz sa zdá, že Ford oficiálne tento zoznam rozšíri o ďalšiu legendu. Svojou najnovšou kampaňou totiž nenápadne ohlasuje návrat modelu Capri.

Comeback po 38 rokoch

Ford Capri kedysi patril medzi vyhľadávané autá a bol akousi európskou verziou amerického Mustanga. Štýlové kupé, ktoré je dnes vyhľadávaným artiklom medzi zberateľmi, skončilo svoju európsku púť v roku 1986. Jeho tri generácie dokázali osloviť nemalé množstvo ľudí. Napriek tomu sa automobilka rozhodla, že štvrté pokračovanie táto legenda nedostane.

Capri tak z ponuky na dlhé desaťročia zmizlo. Všetko však nasvedčuje tomu, že už v blízkej dobe sa kupé s črtami amerických pony cars vráti. Nebude to ale v rovnakej podobe. Už dlhšie sa totiž špekuluje o tom, že nový Ford Capri bude SUV kupé s elektrickým pohonom. Jeho fotky sa nedávno objavili vo forme špionážnych záberov na viacerých automobilových fórach. Teraz príchod novinky nenápadnou kampaňou potvrdzuje aj výrobca.

Inzercia

Elektrické Capri zmení karosériu

Na informáciu o blížiacom sa príchode novodobého Capri upozornil portál CarMagazine. Samotné lákadlo na novinku má mať v sebe viacero odvolaní na pôvodné Capri. To má byť zároveň potvrdením názvu nového elektromobilu.

Elektrický Ford Capri by mal mať teda proporcie SUV kupé s tým, že jeho základom bude podvozková platforma MEB od koncernu Volkswagen. Model vychádza z aktuálne najnovšieho elektrického Fordu Explorer určeného pre európsky trh. Proporčne sa teda auto radí do kategórie, v ktorej nájdeme aj Volkswagen ID.5 či Teslu Model Y. Premiéra nového modelu s legendárnym označením by mala prebehnúť už 10. júla 2024.

Portál CarMagazine to uvádza, s odvolaním sa na marketingovú kampaň, ktorá odkazuje na automatizovaný chat prostredníctvom aplikácie WhatsApp. Ten totiž končí vetou: „the legend returns on July 10th“.

Ford zahájil sériovú výrobu nového elektrického crossoveru Explorer

Inzercia

Inzercia


Zdroje:  CarMagazine




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.


ODPORÚČANÉ



Inzercia