AKTUALITA

Poliaci majú dopravnú kameru, ktorá všetko vidí, údajne nerobí chyby a nahráva rekordne vysokou rýchlosťou

Technika napreduje zo dňa na deň a je nereálne očakávať, že dopravný kamerový systém bude zaostávať.

Vydané  Text: 

Poľská spoločnosť Vitronic Machine Vision je jedným z lídrov na tomto zaujímavom trhu, ktorého prvoradým záujmom je obmedzovať, respektíve sledovať nezodpovedných vodičov. Poľskej dopravnej polícii dodali preto rad svojich nových zariadení s názvom Poliscan, ktoré majú výnimočný výkon.

Nová dopravná kamera všetko vidí

Po prvé, Vitronic hovorí, že ich záznamy berú na súde veľmi vážne, to znamená, že všetky zariadenia sú certifikované a presné. Po druhé, s krytom, ktorý pripomína stĺp, kamery môžu snímať premávku vo všetkých smeroch a jeden merací systém zvládne monitorovať naraz aj niekoľko jazdných pruhov. Kamery dokážu rozpoznať približujúcu sa a odchádzajúcu premávku a zaznamenávať vozidlá pohybujúce sa za sebou. To všetko zabezpečuje bezchybné zaznamenávanie priestupkov aj v hustej premávke.

Nová dopravná kamera všetko vidí

Vďaka technológii laserového merania nie je možné zle posúdiť príliš rýchle vozidlá, aj keď jazdia paralelne vedľa iných áut. Kvalitu merania nijako neovplyvňuje premávka ani poveternostné podmienky. Poliaci tvrdia, že za rozmanitosť môže laser, čiže Lidar. Vitronic predáva svoje nové zariadenie v troch konfiguráciách, ako stĺp so sériou kamier, na statíve alebo v kryte, ktorý pripomína zadnú časť obytného auta. Napokon, má aj rýchlostný limit, po ktorom už to takpovediac „nezvláda“, ale je stanovený až na 320 km/h. Takže vodičov, ktorí pred radarom ujdú, určite nebude veľa.Nová dopravná kamera všetko vidí

 





ODPORÚČANÉ



Inzercia