elektrická novinka

Nový elektrický Hyundai Inster je európsky klon modelu Casper. Mal by stáť pod 20 tisíc eur!

Hyundai oficiálne potvrdil pre európskych zákazníkov pripravovaný cenovo dostupný elektromobil. Konkurovať má Dacii Spring či Citroënu ë-C3.

Vydané  Text: 

Tušili sme, že dorazí. A teraz je to oficiálne. Koncern Hyundai zverejnil prvé fotografie chystaného cenovo dostupného elektromobilu, ktorý sa dostane aj do Európy. Vychádza z domáceho modelu Casper, ktorý je v Kórei v predaji aj so spaľovacími motormi. Tieto pohonné jednotky sa k nám zrejme nedostanú (aj keď s ohľadom na dnešné nálady „nikdy nehovor nikdy“), automobilka nám však čoskoro naservíruje elektrický ekvivalent.

Hyundai Inster

Technické detaily po nás zatiaľ veľmi nechcite. Čo máme, sú hlavne továrenské zatmavené fotografie a potvrdené meno Inster. A vlastne ešte fakt, že svetovú premiéru by malé elektrické autíčko malo mať na domácom autosalóne Busan International Motor Show (BIMOS 2024).

Hyundai Inster

Premiéra už o pár týždňov

Odhalenie kompaktného elektromobilu prebehne koncom tohto mesiaca, BIMOS totiž začína 27. júna a potrvá do 7. júla.

Hyundai Inster bude vo svojej podstate evolúciou roztomilého mestského crossoveru Casper. Podľa automobilky má novinka „nastaviť nové štandardy, pokiaľ ide do dojazd, technológie a bezpečnostnú výbavu“. K novým modelom sa podobné oslavné vety uvádzajú v podstate automaticky, v tomto prípade však v minimálne jednej veci Kórejci zrejme nepreháňajú. Sľubujú totiž dojazd 355 kilometrov. Podľa metodiky WLTP! Takže Inster by nemuselo byť mini len na poskakovanie okolo komína.

Inzercia


Zdroje:  Hyundai





ODPORÚČANÉ



Inzercia