AKTUALITA

Spoznali sme výkon očakávaného Lamborghini. Táto beštia dostane až štyri motory

Najnovšie vozidlo, ktoré má spoločnosť predstaviť, by malo mať vo svojom názve číslo 634 a niesť označenie Huracán. Poznáme aj výkon.

O výkon sa postará celkovo štvorica motorov
Vydané  Text: 

Najnovšie vozidlo, ktoré má spoločnosť predstaviť, by malo mať vo svojom názve číslo 634 a niesť označenie Huracán. Po internete koluje množstvo špekulácií, no s určitosťou vieme povedať, že dostane motor V8 twin turbo, ktorý budú po novom dopĺňať elektromotory. Tie majú byť dokopy až tri a spolu so spaľovacím motorom prinesú viac ako 887 koní.

Aspoň to povedal Stephan Winkelmann, ktorý je šéfom spoločnosti. Konkrétne číslo zatiaľ nepoznáme, no špekuluje sa, že by mohlo nazrieť až nad hodnotu 900 koní. Vyjadril sa tak na sociálnej sieti LinkedIn, kde však ale nič viac o spomínanom pripravovanom modeli neprezradil. To, že dostane tento model V8, sme sa tiež dozvedeli len nedávno. Vylepšený typ motora má priniesť okrem výkonu aj ešte viac špecifickejší zvuk, ktorý ocenia všetci zarytí motoristi.

Niečo pre ozajstných fajnšmekrov

Pôjde o 4.0-liter, ktorý sám o sebe dokáže vyprodukovať až 789 koní, pri 10 000 otáčkach. Maximálny krútiaci moment 730 Nm dosiahne Huracán pri 4 000 až 7 000 otáčkach. Ako sa správajú elektromotory zatiaľ veľmi nevieme a sú zahalené rúškom tajomstva. Čo vieme je, že budú tri, z čoho jeden bude pomáhať medzi motorom a prevodovkou.

Lamborghini Huaracán

Štandardne by mali byť zostávajúce dva umiestnené vpredu a poháňať tak výhradne prednú nápravu. Podľa základných prepočtov môžeme dedukovať, že elektromotory v Lamborghini budú mať spoločný výkon niečo cez 100 koní. Príchod superšportu očakávame už v auguste tohto roka a ďalšie informácie bude automobilka vypúšťať postupne.

Zdroje: ZigWheels

Inzercia






ODPORÚČANÉ



Inzercia