Ľudská hlúposť nepozná hranice. Pri rýchlosti 126 km/h vodič radšej riešil Rubikovu kocku

V Španielsku zachytila ​​kamera na vrtuľníku vodiča, ako rieši Rubikovu kocku za volantom. V rýchlosti 126 kilometrov za hodinu.

Vydané Text: 

V posledných rokoch sa stretávame s autami, ktoré vedia robiť veľa vecí samé. Zvládnu otvoriť dvere na diaľku, dodržiavať odstup od vozidla idúceho pred nimi, udržiavať sa v jazdnom pruhu a dokonca aj jazdiť v nejakom režime autonómie. Po prečítaní nadpisu článku ste si zrejme automaticky predstavili, že je tu ďalší vodič Tesly, ktorý zneužíva autopilota. Bohužiaľ Vás musíme vyviesť z omylu.

V tomto prípade ide totiž o auto vyrobené v roku 2001, konkrétne ide o Peugeot 207 SW kombi. Španielsky vodič sa však namiesto sledovania premávky alebo držania volantu rozhodol, že je ten správny čas vyriešiť Rubikovu kocku. V rýchlosti 126 kilometrov za hodinu… Jeho konanie však nezostalo nepovšimnuté, pretože si ho natočila kamera z vrtuľníka španielskej dopravnej polície. Video z roku 2019 teraz opäť zdieľali s verejnosťou, aby zvýšili povedomie o bezpečnosti cestnej premávky. Každá tretia smrteľná dopravná nehoda je totiž v Španielsku spôsobená práve nepozornosťou za volantom.

Človek sa až zarazí nad tým, ako môže byť niekto taký nezodpovedný. Dôsledkom jeho konania mohla byť vážna nehoda, ktorá by ohrozila nielen jeho život, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Tento prípad slúži ako memento pre všetkých vodičov, že pozornosť za volantom je nevyhnutná a akékoľvek rozptyľovanie môže mať fatálne následky. Španielska dopravná polícia pokračuje v monitorovaní ciest a využíva moderné technológie, aby predchádzala podobným prípadom. Ľudský faktor je ale stále rozhodujúci, nech máme akékoľvek inteligentné systémy.

Bezpečnosť by mala byť vždy na prvom mieste

Niektorí ľudia sa domnievajú, že situácia ohľadne bezpečnosti na cestách sa rieši predovšetkým na Slovensku a prehnane, lenže pravdou je, že každá krajina realizuje vlastné kampane na osvetu motoristov. Niekedy ide o pomerne tvrdé kampane, akými sa preslávili naši západní susedia, napríklad #nepozornostzabiji a obzvlášť šokujúca kampaň Nemyslíš – zaplatíš. Tvorcovia krátkych spotov využili potenciál mediálneho priestoru úplne a pripravili videá, ktoré asi žiadneho citovo normálne založeného človeka nenechajú chladným. A v Španielsku zas ukazujú, čo všetko sú schopní vodiči robiť za volantom okrem šoférovania.

Inzercia

Inzercia








Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie