AKTUALITA

Citroen Ami predstavuje novinky na oslavu svojho 4. výročia

Vylepšená verzia je určená pre vodičov od 14 rokov.

Dizajn, pohodlie a vylepšený priestor
Vydané  Text: 

Štyri roky po svojom uvedení na trh prechádza Citroen Ami transformáciou a prijíma nový vzhľad „Night Sepia“, surovú tmavohnedú farbu, ktorá pridáva viac sily bez straty svojho jedinečného charakteru.

Od apríla 2020 bolo predaných takmer 50 000 vozidiel Citroen Ami v 14 krajinách – je to skutočný spoločenský fenomén, ktorý ovplyvnil mobilitu v mnohých krajinách.

Stal sa prvým vozidlom, ktoré rieši výzvy mikromobility a energetického prechodu. Je to cenovo dostupné, ​​inovatívne elektrické vozidlo, použiteľné v niektorých krajinách od 14 rokov bez vodičského preukazu.

V skratke ide o pohodlné, dvojmiestne a bezpečné auto.

Novinka nazvaná Peps si zachováva to najlepšie z verzií Tonic a Pop

Vyznačuje sa atraktívnym štýlom zloženým z kontrastov, farebných a dizajnových prvkov, ako aj šikovnými doplnkami na zlepšenie každodenného života. Okrem toho Citroen vyvinul svoju verziu Cargo v prospech modulu nazvaného My Cargo Kit, navrhovaného ako doplnok, ktorý ponúka väčšiu všestrannosť použitia pre Ami.

nie je potrebné obetovať sedadlo spolujazdca. Zákazník si môže vybrať medzi prepravou pasažiera alebo použitím tohto modulu, ktorý poskytuje praktický a ľahko nastavitelný nakladací priestor.

Na svoje štvrté výročie je vozidlo odeté do novej farby karosérie a tento tmavší odtieň, niekde medzi hnedou a sivou, poskytuje viac hĺbky a kvality, pričom hrá s teplými a prirodzenými tónmi.  Je to univerzálna farba, ktorá dokonale ladí s rôznymi farebnými animáciami a nálepkami, ktoré vozidlo ponúka.

Táto verzia dopĺňa základnú verziu Ami Ami a verzie strednej triedy My Ami Orange, Grey alebo Blue.  Navonok je My Ami Peps dynamickou verziou Ami, ktorá je pripravená prepletať sa premávkou, a zároveň hravo pripomínať malý športový automobil.

Má veľmi expresívny predok s čiernym grafickým pásom pod čelným sklom, oživeným ostrými žltými horizontálnymi nálepkami, ako aj čierne rámy svetiel. Jeho dynamika sa prejavuje zadným spojlerom,  štyrmi krytmi kolies v kvetinovom dizajne s bielymi dekoráciami, dvoma nálepkami na zadnom okne a dvoma nálepkami na spodnej časti dverí.

Tieto vysoko kontrastné dekoratívne prvky sa spoliehajú na svetlé farby, ako je veľmi energická červená a výrazná žltá. Zvýrazňujú výrazné geometrické tvary pripomínajúce svet videohier.

Používateľ tu nájde všetku štandardnú výbavu, ktorá uľahčuje každodenný život s funkčnými doplnkami, ako je držiak na smartfón, sieťky na dverách oživené oranžovým pásom, stredová sieťová priehradka, žltý háčik na tašky, a tri oranžové úložné boxy.

Jednotka pripojenia „My Connect box“ umožňuje pripojenie smartfónu a prístup ku všetkým jeho údajom (dostupný dojazd, najazdené kilometre, upozornenia na údržbu…).

Pre infotainment ponúka rozhranie „My Ami Play“, ktoré premieta smartfón na palubnú dosku s rýchlym prístupom k navigácii, hudbe, rádiu alebo telefonickým hovorom.





ODPORÚČANÉ