ODHALENÝ ELEKTRICKÝ PICK-UP

Dočkáme sa ďalšieho elektrického pick-upu? Jeden taký testuje známa značka

Video, ktoré sa objavilo na YouTube zachytáva maskovaný elektrický pick-up, ktorý práve testuje juhokórejská automobilka Kia.

Elektrický pick-up má rozšíriť portfólio spoločnosti Kia
Vydané  Text: 

Po tom, ako koncom minulého roka zahltili internet správy o príchode dlho očakávanej Tesly Cybertruck, sa teraz dostáva do popredia ďalší batériový pick-up. Ten práve teraz brázdi ulice v Spojených štátoch a za jeho vznikom je s takmer 100-percentnou pravdepodobnosťou juhokórejská Kia.

Práve tá už v roku 2022 oznámila, že každý rok (až do 2027) chce na globálny trh prísť s minimálne dvomi elektromobilmi. Do jej portfólia elektrických modelov pribudnú okrem SUV, sedanov či malých mestských vozidiel aj dva pick-upy.

Práve vozidlá tohto typu sa tešia mimoriadnej obľube v USA, kde sa tento trh stále rozrastá, minimálne v prípade vozidiel so spaľovacími motormi. Samotné zastúpenie kórejského koncernu sa v minulosti vyjadrilo, že práve v roku 2024 by mal prísť nový pick-up, ktorý vyplní dieru v jej ponuku.

Kia Tasman, ako by sa nový elektromobil podľa zákulisných informácií mohol volať, tak rozšíri zatiaľ celkom úzke spektum elektrických pick-upov, do ktorého momentálne patrí spomínaná Tesla Cybertruck, ale tiež Rivian R1T, Ford F-150 Lightning či Chevrolet Silverado EV. Práve model od Fordu sa teší značnej obľube v USA, čo potvrdzujú aj štatistiky, no dobieha ho práve Cybertruck.

Prísť má na dobre známej platforme

Aj keď zatiaľ konkrétne údaje a špecifikácie o kórejskom aute nepoznáme, očakáva sa, že príde na platforme novej generácie konglomerátu Hyundai, určenej pre elektromobily. Tú využíva aj vlaňajší model EV9, ktorý na jedno nabitie zvládne až 541 km podľa metodiky WLTP. Cena EV9 na Slovensku začína od 74 990 eur.

Inzercia

Pripravovaný elektromobil zachytený vo videu má svetlá veľmi podobné tým z Hyundai Santa Cruz, no očakáva sa, že pri oficiálnom predstavení dostane iné, viac typické pre značku Kia. Či sa takýto model osvedčí a zaujme dostatok zákazníkov, ukáže len čas. Ide o veľmi špecifické auto so svojským tvarom, ktoré nie vždy dokáže osloviť všetky trhy. Obľube by sa mohol pick-up tešiť najmä medzi americkými zákazníkmi.

Inzercia

Inzercia


Zdroje:  https://electrek.co/2024/05/16/kia-testing-electric-pickup-in-us-video/





ODPORÚČANÉ



Inzercia