Počas sezóny dodal 31 800 pneumatík pre preteky (22 500 hladkých, 9 300 do dažďa) a na testy išlo ďalších 6 000 pneumatík. Najviac využívaná bola mäkká zmes (25 %) pred strednou (21 %), podiel tvrdej bol 17 % a supermäkkej iba 6 %. Tú tak predstihli aj prechodné (18 %) a mokré (11 %) gumy. Priemerná životnosť pneumatík bola 180 km (suché) resp. 140 km (mokré). Najviac kôl na tvrdej zmesi odjazdil Kamui Kobayashi (798), Bruno Senna si obľúbil strednú (869), Daniel Ricciardo preferoval mäkkú (1 012) a supermäkkú najviac využíval Kimi Räikkönen (237). Prechodné pneumatiky najviac obúval Fernando Alonso (145) a na mokrých si najviac odkrútil Kobayashi (104).
Počas všetkých pretekov zašli piloti do boxov spolu až 957 krát, z toho 16 krát si odpykávali trest. V priemere to vychádza na 48 zastávok na každé preteky a teda dve zastávky pre každého pilota. Najviac premávky v boxoch bolo v Malajzii (76), naopak najväčší pokoj panoval v USA (24). Najrýchlejšiu výmenu predviedli mechanici McLarenu v Nemecku, kde Buttonovi prehodili všetky štyri kolesá za neuveriteľných 2,31 sekundy.
V roku 2012 sme v F1 videli 1 139 predbiehacích manévrov, suverénnym lídrom v ich počte je Veľká cena Brazílie (147), bez vplyvu počasia ich piloti najviac predviedli v Číne (90). Najmenej sa už tradične predbiehalo v Monaku (12). Najnižšie teploty boli v USA (vzduch 4 °C, asfalt 11 °C) a počas predsezónnych testov v Jereze (vzduchu -2 °C, asfalt 0 °C), najhorúcejšie bolo vo Valencii pri GP Európy (vzduchu 37 °C) a v Brazílii (asfalt 55 °C).
Komunikačný tím Pirelli vyslal do sveta 5 400 twitov a 79 744 slov v tlačových správach. Na každé preteky cestovalo s talianskou firmou 52 zamestnancov 10 národností. Priemerne strávil zamestnanec Pirelli pre F1 v lietadle 192 hodín (čiže 8 dní). Spolu zaplatili v hoteloch za 1 498 nocí. Na európske preteky cestovalo 13 kamiónov, z ktorých každý v priemere najazdil 31 125 km. V paddocku pripravili kuchári pre hostí 24 132 jedál a 28 350 káv. Šéfkuchár varil až 314 rôznych receptov na prípravu cestovín a spotreboval 205 kg mascarpone na prípravu tiramisu a iných dezertov.
rum