Fotogaléria:Pirelli zosumarizovalo sezónu 2012 F1

Prijmite pozvanie na zimnú dovolenku vo Vysokých Tatrách a nechajte sa očariť miestom mnohých tvárí, zážitkov a možností. Región Vysoké Tatry ponúka jedinečnú prírodu v spojení s vysokým štandardnom poskytovaných služieb a aj túto zimu si tu vyberie podľa svojej chuti naozaj každý – aktívni ľudia, rodiny s deťmi, športovci, milovníci oddychu a relaxu či seniori.

Lyzovacka Vysoké Tatry 2 – Tatranska Lomnica , TMR Autor Marek Hajkovsky


Aj počas tejto zimnej sezóny patria k hlavným lákadlám v ponuke Vysokých Tatier zjazdové a bežecké lyžovanie, zimná turistika a adrenalínové zimné športy, ale aj výnimočné zážitky či služby ako napríklad sánkovačka, snežnice, funpark a mnohé iné.

Tatranec

**Lyžiarsky rezort Vysoké Tatry** ponúka v krásnom vysokohorskom prostredí v rámci svojich 3 lyžiarskych stredísk (Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso a Starý Smokovec) zjazdovky s celkovou dĺžkou takmer 24 km, pričom trasy sú vhodné pre lyžiarov začiatočníkov, stredne dobrých aj free-ride lyžiarov. K dispozícii je vo všetkých troch strediskách 20 lanoviek a vlekov, okrem iného aj štýlová 15-miestna kabínková lanovka zo Štartu na Skalnaté Pleso či 2 ultra moderné lanovky a to 8-sedačková lanovka s atraktívnymi bublinami modrej farby a so špeciálnym systémom Kids-stop a 6-sedačková lanovka s oranžovými bublinami a vyhrievaním. Komfort lyžovačky podčiarkuje aj bezdotykový systém skipasov a moderný zasnežovací systém, ktorý poskytuje garanciu snehu minimálne 5 mesiacov v roku.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zima na Štrbskom Plese

Milovníci bežeckého lyžovania ocenia **viac ako 80 km upravovaných bežeckých trás** v rámci regiónu, ktoré ponúkajú možnosti tak na klasickú, ako aj korčuliarsku techniku.

Zimnú idylku si vo Vysokých Tatrách môžete vychutnávať nielen na lyžiach. Vo vysokohorskom prostredí je každú zimu vytýčených približne **20****km značkovaných turistických chodníkov**, takže aj turisti si svoju zimnú dovolenku v Tatrách užijú plným dúškom. Snehový Betlehem pri Rainerovej chate, vodopády Studeného potoka, túry do tatranských dolín či romantická prechádzka zasnenou zimnou krajinou – sú len príkladmi toho, aké turistické zážitky vám zima v Tatrách ponúka. Milovníkov zimnej turistiky určite zlákajú **sprístupnené turistické chodníky až na 12 celoročne otvorených vysokohorských chát** s prekrásnymi výhľadmi na zasnežené tatranské vrcholy.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

K zime v Tatrách neodmysliteľne patrí aj **široká ponuka wellness pobytov** a vyberiete si podľa chuti a preferencií z množstva rôznych pobytových balíčkov. Na komplexnú ponuku wellness služieb stavil aj popradský akvapark, kde si SPA ponuku a výnimočné služby užijete v rámci 2-podlažného wellness centra. Okrem toho v priestoroch popradského akvaparku a neštátneho zdravotníckeho zariadenia už túto zimu 2016/2017 otvoria brány novej kliniky zdravia a krásy. Spoločnosť Interklinik s viac ako 22-ročnou históriou buduje v spolupráci s **Aqua City Poprad** nové priestory, kde postupne pribudnú nadštandardné služby v oblasti estetickej dermatológie i plastickej chirurgie, ako aj ďalšie odbory, ktoré rozšíria portfólio ponúkaných služieb aj o ponuku v oblasti zdravotníckej turistiky.

Počas zimy vo Vysokých Tatrách čaká na návštevníkov aj skutočne **bohatá ponuka podujatí** pre širokú verejnosť, pričom k tým najobľúbenejším patria napríklad **Tatry Ice Master** (13. – 15. 1. 2017) či rodinné podujatie Snežné psy (28. – 29. 1. 2017). TOP zimnou atrakciou Tatier je nepochybne **Tatranský ľadovým dóm**, ktorý bol v minulej sezóne otvorený až 137 dní, navštívilo ho 218-tisíc návštevníkov a konalo sa tu až 5 svadieb.

Počas tejto zimnej sezóny sa jeho brány pre verejnosť otvorili už 25. novembra. Na jeho stavbu sa použilo 90 ton ľadu v 720 ľadových blokoch. Témou tohtoročného Tatranského dómu je spišská gotika. Hlavným staviteľom dómu je Adam Bakoš, autorom originálnych sklenených oltárnych vitráží je Achilleas Sdoukos. Počas štyroch adventných nedieľ hostil Tatranský dóm aj nádherné adventné koncerty, ktoré boli prístupné pre návštevníkov bezplatne. Séria nedeľných koncertov pokračuje aj v čase medzi sviatkami.

c Marek Hajkovský foto Ľadový Dóm Hrebienok 2016

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Okrem toho sa počas zimy v Tatrách budú konať viaceré **výnimočné športové podujatia**, keďže vďaka unikátnym klimatickým podmienkam a nadmorskej výške sú Vysoké Tatry ideálnym miestom na kondičný tréning športovcov a zároveň pobyt na čerstvom tatranskom vzduchu je vhodný na duševný relax, regeneráciu tela a mysle či na zlepšenie dýchania a predstavuje naozaj unikátne prírodné fitnescentrum. Milovníci športu by si nemali dať ujsť napríklad podujatie **Vertical Grand Tour** (14. 1. 2017), výnimočné nočné preteky, v ktorých si opäť zmerajú sily bežci, bežkári a skialpinisti. Zasnežené nočné tatranské scenérie osvetlené čelovkami ponúkajú pre súťažiacich vskutku nezabudnuteľný zážitok.

Vertical Grand Tour

Pripravené sú aj verejné preteky v behu na lyžiach, tzv. **Štrbské bežky** (19. 2. 2017). Ide o preteky vhodné pre fanúšikov bežeckého lyžovania všetkých vekových kategórií, ktoré sa konajú na Štrbskom Plese pod záštitou hudobnej skupiny NO NAME s dvoma hlavnými disciplínami na 2 km a 5 km voľne s hromadným štartom na homologizovaných tratiach FIS.

V termíne 25. – 26. 3. 2017 (sobota-nedeľa) na sa Štrbskom Plese bude konať vrcholné podujatie bežeckého lyžovania na Slovensku, a to **Majstrovstvá SR** v behu na lyžiach, ktoré tvorí neoddeliteľnú súčasť zimy na Štrbskom Plese. Na pretekoch budú súťažiť pretekári všetkých vekových kategórií a štartovať môžu pretekári registrovaní v Slovenskej lyžiarskej asociácii, ako aj neregistrovaní bežci na lyžiach.

Od tohto roku je okrem tradičných športov možné pobyt v Tatrách využiť napríklad aj na **absolvovanie virtuálnych bežeckých a nordic walking pretekov** prebiehajúcich celoročne na vybraných trasách v regióne Vysokých Tatier, na ktorých je možné sa zúčastniť v termíne podľa vlastného výberu. Podmienkou je registrácia a zaslanie záznamu prejdenia trasy v predpísanom formáte podľa propozícií.

[www.regiontatry.sk](http://www.regiontatry.sk)

Región Vysoké Tatry

Pokračujte na ďalší príspevok »